Hagyományos cigánypecsenye vasárnap ebédre
A fokhagymás, pirospaprikás, szaftos hús minden magyar háztartásban kedvelt fogás.

Nyereményjáték

Nyerj szerelemsegítő nyakláncot Valentin-napra! Bevonzza életedbe az igaz szerelmet (x)

Nyerj páros belépőt Vekerdy Tamás januári előadására a Femina Klubon! (x)

Nyerd meg a Világörökségek Magyarországon című könyvet, és merülj el hazánk csodás világában! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Hódunyhával betakart mesebeli tájak, ahol mégis szikrázó a napsütés: mesefalucskákat is rejt (x)

A NASA űrhajósai és világsztárok is alávetették magukat ennek a műtétnek - Magyar találmány (x)

Szív- és érrendszeri betegségeket okozhat, mégis kevesen ismerik ezt a szövődményt - Lehet tenni ellene (x)

Évente 34 ezer kisbaba hal meg ettől a betegségtől - 18 országot érint (x)

Gondtalan és felszabadult nyugdíjas éveket szeretnél? Mutatjuk, mi kell hozzá (x)

beauty and style

Farmerban és pólóban is dögös a plus size modell: nem takargatja dús idomait »

Tisztább és matt bőr tág pórusok nélkül: kapásból 6 érvet tudunk az arckefe mellett »

10 esküvői ruhatrend, amit ismerned kell, ha idén mész férjhez »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Igazán ízes, zamatos cigánypecsenyéd akkor lesz, ha előző este bepácolod, de ha erre nincs időd, nos, azért akkor sem lesz olyan rossz a végeredmény.

Ha van otthon félretéve lecsó, próbáld ki azzal feldobva is!

Cigánypecsenye

Hozzávalók:

  • 6 nagy szelet sertéstarja
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2-3 evőkanálnyi liszt
  • 1 evőkanálnyi pirospaprika
  • 20 dkg zsírosabb szalonna
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

50 perc.

Elkészítés menete:

A cigánypecsenye nem bonyolult étel, ha most állsz először tűzhely előtt, akkor sem fog problémát okozni. A hússzeleteket egy picit klopfold ki, de ne verd papírvékonyra, tényleg csak párszor ütögesd meg, majd ejts minden szelet oldalán néhány félcentis vágást - ez arra lesz jó, hogy a forró zsíron sütéskor nem fognak a hús szélei felkunkorodni. Ha ez kész, a fokhagymát törd egy kis tálkába, önts hozzá olajat. A hússzeleteket sózd be, majd dörzsöld át jó alaposan a fokhagymás keverékkel. Ha ezzel megvagy, fedd le az egészet, és tedd a hűtőbe egy éjszakára vagy rövidebb időre. Miután letelt a pácolásra szánt idő, vedd ki a húsokat a hűtőből.

A paprikát keverd el a liszttel, és ebben forgasd meg a húsokat. A szalonnát szeleteld fel és vagdosd be, majd egy serpenyőben süsd ki a zsírját, aztán tedd félre szalvétára a pirult szeleteket.

A zsíron pirítsd meg a hússzeleteket, nagyjából három-három perc kell majd mindkét oldalának, ezután ezeket is vedd ki. Ha mindezzel végeztél, az edénybe, amiben pirítottad a húsokat, tégy annyi vizet, amennyi éppen ellepi majd őket, tedd vissza a tűzre és fedő alatt párold puhára a húsokat, nagyjából a főzés vége előtt öt perccel pedig tekerj rájuk egy kis borsot.

Klasszikus desszertek a fűszeres hús után

Egy zsíros, nehéz és laktató fogás után muszáj enni valami isteni édességet, válogass a száz évvel ezelőtti receptek közül!

Blog.hu ajánló