Hagyományos cigánypecsenye vasárnap ebédre

A fokhagymás, pirospaprikás, szaftos hús minden magyar háztartásban kedvelt fogás.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Igazán ízes, zamatos cigánypecsenyéd akkor lesz, ha előző este bepácolod, de ha erre nincs időd, nos, azért akkor sem lesz olyan rossz a végeredmény.

Ha van otthon félretéve lecsó, próbáld ki azzal feldobva is!

Cigánypecsenye

Hozzávalók:

  • 6 nagy szelet sertéstarja
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2-3 evőkanálnyi liszt
  • 1 evőkanálnyi pirospaprika
  • 20 dkg zsírosabb szalonna
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

50 perc.

Elkészítés menete:

A cigánypecsenye nem bonyolult étel, ha most állsz először tűzhely előtt, akkor sem fog problémát okozni. A hússzeleteket egy picit klopfold ki, de ne verd papírvékonyra, tényleg csak párszor ütögesd meg, majd ejts minden szelet oldalán néhány félcentis vágást - ez arra lesz jó, hogy a forró zsíron sütéskor nem fognak a hús szélei felkunkorodni. Ha ez kész, a fokhagymát törd egy kis tálkába, önts hozzá olajat. A hússzeleteket sózd be, majd dörzsöld át jó alaposan a fokhagymás keverékkel. Ha ezzel megvagy, fedd le az egészet, és tedd a hűtőbe egy éjszakára vagy rövidebb időre. Miután letelt a pácolásra szánt idő, vedd ki a húsokat a hűtőből.

A paprikát keverd el a liszttel, és ebben forgasd meg a húsokat. A szalonnát szeleteld fel és vagdosd be, majd egy serpenyőben süsd ki a zsírját, aztán tedd félre szalvétára a pirult szeleteket.

A zsíron pirítsd meg a hússzeleteket, nagyjából három-három perc kell majd mindkét oldalának, ezután ezeket is vedd ki. Ha mindezzel végeztél, az edénybe, amiben pirítottad a húsokat, tégy annyi vizet, amennyi éppen ellepi majd őket, tedd vissza a tűzre és fedő alatt párold puhára a húsokat, nagyjából a főzés vége előtt öt perccel pedig tekerj rájuk egy kis borsot.

Klasszikus desszertek a fűszeres hús után

Egy zsíros, nehéz és laktató fogás után muszáj enni valami isteni édességet, válogass a száz évvel ezelőtti receptek közül!

Kedvenc sütemények a századfordulóról: 100 éve is imádták

Nézegess képeket!

Elolvasom

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük