25 perces fokhagymás-tejszínes csirkemell
Egyszerű és gyors ebéd szombatra
Ezzel a gyors recepttel biztos, hogy sikert aratsz!

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

A magyaros csipkével is lehet újat mutatni: elbűvölő esküvői ruhák 2020-ra, magyar tervezőtől »

Ez a minta még a kockásat is lekörözi idén: a legdivatosabb pöttyös darabok, árakkal »

Tippek gyors körömnövekedéshez: nincs többé repedezés és letörés »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A fokhagymát nem lehet nem szeretni, ahogy a gazdag szószos ételeket sem, a csirkemell pedig remek húsféle ezekhez, így egy tökéletes ebédet készíthetsz pár perc alatt.

Rizzsel és krumplis körettel is remek lesz, ha egy kicsit pikánsabbra szeretnéd, akkor adj hozzá egy fél deci száraz fehérbort!

Fokhagymás-tejszínes csirkemell

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemell
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 2 dl zsíros tejszín
  • 1 csipet szerecsendió
  • egy csapott evőkanálnyi szárított bazsalikom - vagy pár levél friss
  • só, frissen őrölt bors
  • zsiradék - vaj, vagy olaj

Elkészítés ideje:

25 perc.

Elkészítés menete:

A húst tisztítsd meg jó alaposan, majd vágd apró, egységes méretű kockákra. Ha ezzel kész vagy, jó alaposan sózd be, és tedd félre. A fokhagymákat tisztítsd meg, és készítsd elő a kislyukú reszelőt. Egy mélyebb serpenyőben olvassz vajat vagy forrósíts vékony réteg olajat, és kezdd el pirítani benne a húst.

Amikor már minden kis kockának minden oldala szépen kifehéredett, akkor add hozzájuk a fokhagymát, majd őrölj rájuk egy kis borsot. Ezután keverd át jó alaposan, majd jöhet a tejszín, bele a bazsalikom és a szerecsendió.

Ismét keverd át jó alaposan az egészet, vedd kis lángra, és hagyd még öt percig fortyogni, ügyelve, hogy le ne égjen. Ha ez is letelt, akkor vedd le az egészet a tűzről, és már kész is van.

Izgalmas krumplis köretek a szószos husihoz

A krumpliból nemcsak pürét készíthetsz, kismillió változatban sütheted, főzheted ezt a remek növényt.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük