Isteni csevaprecept: Szerbiában így készítik!
A Balkán jellegzetes, fűszeres húsroládjait nem lehet nem szeretni, és gyakorlatilag elrontani nehezebb, mint jól készíteni.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A jellegzetes formájú, háromféle húsból készült falatok remekül passzolnak bármilyen friss salátához, de a legjobb, ha frissen sült lepényt is készítesz hozzájuk.

Ha nem sikerül birkát beszerezned, ne csüggedj, pótold marhával azt is, bár lesz egy kis különbség az eredeti változathoz képest, azért így is finom lesz a végeredmény!

Csevap

Hozzávalók:

  • 1 kg vegyes darált hús - marha, sertés és birka, zsírosabb húsokból, kétszer ledarálva
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1 csapott evőkanál pirospaprika
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

40 perc + a pihentetés.

Elkészítés menete:

A csevap összeállítása még egy kezdő háziasszonynak sem okozhat gondot, nemes egyszerűséggel daráld le kétszer a húsokat egy tálba, reszeld hozzájuk a fokhagymát, szórd rá a pirospaprikát, majd sózd és borsozd ízlésed szerint. Ha minden a tálban van, jó alaposan dolgozd össze a keveréket, majd tégy rá egy fóliát, és mehet a hűtőbe.

Legalább négy órát pihentesd, de a legjobb, ha egy éjszakát bent marad. Miután letelt a pihenésre szánt idő, kezdődhet a sütögetés. A masszából gyúrj rövid, tömzsi kis hengereket, és mehetnek a grillrácsra. Süsd át jó alaposan minden oldalukat, és már kész is vagy. Ha serpenyőben készíted, akkor egy kis olajat forrósíts benne, és úgy tedd bele a leendő csevapokat. 

Könnyed francia desszertek a fűszeres hús után

Ha a grillezésnek vége, és már mindenki jóllakott, jöhet az édesség!

Ezt is szeretjük