Omlós csirkefalatok fél óra alatt
Az egyik legfinomabb nyári étel receptje
A saslikban az a jó, hogy változatosan elkészíthető.
- Tökéletes mosásra vágysz? Ezeket tartsd szem előtt! (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- Így biztosíthatod a higiéniát az otthonodban! (x)
- Thomas Anders Budapesten! (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- A természet ihletet ad (x)
- Extra dús, rugalmas, göndör fürtök hajsütő vas nélkül: így hasznosítsd újra a megmaradt műanyag szívószálakat »
- Gyönyörű cipők nyári kalandozásokhoz, ahogy még nem láthattad: a magyar márka kampányára mindenki felfigyel »
- A 47 éves Eva Longoria ezüst ruhában ragyogott a vörös szőnyegen: csodás ruhák a cannes-i filmfesztiválról »

- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- Ennyi perc az ideális szex, mondják a kutatók - A többségnél a fele sincs meg
Az eredetileg kizárólag bárányból készített saslikot ma már gyakorlatilag bármilyen alapanyagból elkészítheted, mindenféle húsnak jól áll a grillezés.
Változatosan készítheted el, sőt, úgy lesz a legfinomabb, ha többféle pácot használsz, és minden nyárson több, különböző ízű hús lesz.
Saslik
Hozzávalók:
- 70 dkg csirkecombfilé
- 3 kisebb fej lilahagyma
- 2-3 paradicsom
- 2 pritaminpaprika
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csapott evőkanálnyi pirospaprika
- olaj
- só, frissen őrölt bors
Elkészítés ideje:
25 perc.
Elkészítés menete:
A húst tisztítsd meg, kockázd egységes méretű darabokra, sózd be, majd tedd félre.
Két evőkanálnyi olajat tegyél egy tálba, őrölj hozzá borsot, szórd bele a pirospaprikát és reszeld bele a fokhagymát. A húst is tedd ebbe a tálba, jól forgasd át, hogy minden kockát érjen az olajos pác, fedd le, és tedd hűtőbe legalább pár órára, de az sem baj, ha egy egész éjszakán át pácolódik.
Ha letelt a pácolásra szánt idő, a zöldségeket darabold akkora részekre, hogy rá tudd majd őket fűzni a nyársra, és sütés közben se essenek le, ne legyenek túl nagyok, de túlságosan kicsik se. Ha megvagy az előkészületekkel, akkor a nyársra fűzd fel a zöldségeket és a húsokat tetszőleges sorrendben, arra ügyelve, hogy minél változatosabb nyársakat készíts. Miután mindez megvan, nincs más dolgod, mint a nyársakat a parázs fölé helyezni, és jól átpirítani minden oldalukat.
Bármilyen zöldséget rátehetsz, amilyet csak szeretsz, nagyon finom cukkinivel, apró csiperkegombával vagy padlizsánnal, koktélparadicsommal is, kísérletezz bátran!
A legfinomabb ételek, amiket grillezéskor készíthetsz
A saslik talán az egyik legjobb fogás, amit a szabadban készíthetsz, de van néhány hasonlóan ízletes étel, amiket szintén muszáj lesz elkészítened!
OLVASD EL EZT IS!

- paradicsom
- zöldséges
Szereted a ketchupot?

- grill
- sertéshús
Elronthatatlan fűszeres húspogácsa recept

- tojás
- krumpli