Elronthatatlan fűszeres húspogácsa recept
Salátához, hamburgerhez, grillezéshez
A frissen sült húspogácsáknak nem lehet ellenállni.
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- Idén visszatér az egyik legnépszerűbb hazai gyereknapi program (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Huawei szupereszköz: az iroda parancsnoki hídja (x)
- A természet ihletet ad (x)
- 5 tipp, hogy a megfelelő laptopot válaszd az utazáshoz (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- Hevesi Tamás és Hevesi Kriszta balatoni nyaralója: a kétemeletes ház kívül-belül mesebeli
A jó húspogácsa nem valami ördögtől való dolog, pár jó minőségű összetevő kell hozzá csupán, és mindenki megnyalja utána a tíz ujját!
A húsos keverékhez adhatsz még egy kis Worcestershire szószt, esetleg sajtdarabokat is, amik a sütéskor megolvadva különleges ízt adnak a húsnak.
Fűszeres húspogácsa
Hozzávalók:
- 40 dkg darált sertéshús
- 40 dkg darált marhahús
- 15 dkg húsos szalonna
- 2 evőkanálnyi mustár
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- 1 csipet őrölt kömény
- 1 evőkanálnyi pirospaprika
- só, frissen őrölt bors
- olaj
Elkészítés ideje:
Száz perc.
Elkészítés menete:
A hagymát kockázd fel, ahogy a szalonnát is. A húsokat tedd egy tálba, és üsd rájuk a tojást. Egy serpenyőben forrósíts olajat, pirítsd meg benne a szalonnát és a hagymát. Ha szépen megpirultak, add a húsokhoz, a többi fűszerrel egyetemben, a fokhagymát reszeld hozzájuk, sózd és borsozd ízlésed szerint, és dolgozd jól össze az egészet.
Ha szépen összeállt, tedd félre legalább egy órára pihenni, de az a legjobb, ha egy egész éjszakát áll a hűtőben.
Ezután először nagyobb lángon pirítsd meg, majd közepes vagy kis lángon süsd készre, de az se baj, ha végig azonos, nem túl erős tűzön sütöd.
Fűszeres húsok különböző alkalmakra
Egy jó sült hús bármikor jólesik, hogy biztosan ne rontsd el, válassz a következő receptek közül!