Tócsni, gerheny, krumpliprósza
Mindegy, hogy hívod, így lesz tökéletes!
Az egyik legfinomabb étel, amit krumpliból készíthetsz!

beauty and style
Top olvasott cikkek

Az olajban sült, enyhén fűszeres, ropogós fogás önmagában és köretként is zseniális.

A krumpli által eresztett levet tájegységenként változóan leöntik, vagy nem öntik le alóla, próbáld ki mindkét változatban, és döntsd el, neked melyik a szimpatikusabb!

Lapcsánka

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 1 tojás
  • 3 dl tejföl
  • 10 dkg liszt
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj a sütéshez

Elkészítés ideje:

30 perc.

Elkészítés menete:

A krumplikat hámozd meg, majd reszeld egy nagylyukú reszelőn - vagy főzd félpuhára őket, és egy húsdarálón daráld le - egy nagyobb tálba. A levet hagyd a tálban, majd üsd a reszelt krumplira a tojást, add hozzá a tejfölt, sózd és borsozd hangulatodnak megfelelően, és kezdd hozzáadni a lisztet. Annyit adj hozzá, hogy szépen összeálljon formázható masszává az egész.

Ha ezt az állapotot elérte, egy serpenyőben forrósíts olajat, annyit, hogy a majdani krumplilángosokat félig ellepje, ezután vizes kézzel formázz nagyjából egyforma méretű macókákat, és hirtelen süsd meg mindkét oldalukat.

Ha kész vannak a tócsnik, szedd őket papírtörlőre. A matutkákat fokhagymás tejföllel magában is tálalhatod.

Fűszeres húsok a cicege mellé

Ha kész a gánica, fogyassz mellé valami ízletes, frissen készült, grillezett husit, a lapótya remek tulajdonsága, hogy szinte bármi jólesik mellé.

Ezt is szeretjük