Rokfortos rakott tészta
A rokfortot lehet imádni és gyűlölni, köztes út nem nagyon létezik, ha szereted, próbáld ki ezt az egyszerű, de nagyszerű receptet!
Nem szép, de legalább erős a szaga, nagyjából így lehet jellemezni ezt a kékes-zöldes mintákkal felvértezett, gazdag ízvilágú sajtot, amit sose lehet megunni.
A sajt erőteljes íze mellé kiválóan passzol egy pohár száraz fehérbor, zárd azzal a vacsorát.
Rokfortos rakott tészta
Hozzávalók:
- 40 dkg tészta
- 15 dkg bacon
- 15 dkg rokfort sajt
- 10 dkg darabolt dió
- 5 dkg vaj
- 3 dl főzőtejszín
- 1 evőkanálnyi bazsalikom
- 1 evőkanálnyi oregáno
- só, frissen őrölt bors
Elkészítés ideje:
30 perc.
Elkészítés menete:
Kezdd azzal, hogy sós vízben kifőzöd a tésztát, inkább keményebb maradjon, mint hogy nagyon puha legyen, majd a sütőben még alakulhat kicsit. A bacont pirítsd meg kissé, majd tedd félre. A sajtot morzsold össze, és keverd össze a tejszínnel, valamint szórd bele a diót, a bazsalikomot és az oregánót.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Vajazz ki egy tűzálló edényt, tedd bele a kifőzött tésztát, majd szórd meg a baconnel, és öntsd az egészet nyakon a tejszínes-fűszeres szósszal. Őrölj rá egy kis borsot, és körülbelül 10-15 perc alatt 180 fokon süsd készre.
Tanulj velünk főzni!
Problémáid vannak a piskótakészítéssel? Esetleg gondot okoz, hogy nem tudod, mi az a julienne? Főzőiskolánk videóiból mindent megtanulhatsz, avatott mesterszakácstól!
Hétköznapi vacsorák olasz módra
A kék sajt ugyan francia eredetű, de az olaszok is imádják, mint ahogyan mindent, ami az evéssel kapcsolatos, ezt bizonyítja képgalériánk is.
OLVASD EL EZT IS!
- tészta
- gnocchi
Gnocchi sajtmártásban
- paradicsom
- tészta
Az eredeti lasagne receptje
- tészta
- dió