Olaszos tészta 15 perc alatt
Ennél gyorsabb vacsora nincs!
Bár a mogyoró elsőre furcsának tűnhet, de kiválóan illik a tésztához és a baconhöz, próbáld ki bátran!

Ez is érdekelhet

Téged is vár a Lasselsberger-Knauf virtuális családi háza! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Vásárolj a neten is kényelmesen! (x)

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Idén cseréld a télikabátot fürdőrucira – Ezért érdemes Thaiföldre utaznod! (x)

beauty and style

Így lesz gyönyörű és tartós a smink: szuper fortélyok az alapoktól a befejezésig »

10 téli szett fekete-fehérben: így kombináld, és mindig nőies leszel »

3 természetes hajvilágosító módszer, ha télen is napszítta tincseket szeretnél »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A dió, a mogyoró és a gesztenye is remekül passzol különböző húsokhoz, tésztákhoz, ropogóssá és különlegessé teszik az egyszerű fogásokat is, nyugodtan kísérletezz velük.

Ha csak kevés időd van a főzésre, vagy egyszerűen nincs kedved sokat pepecselni, ez a tökéletes megoldás.

Baconös-mogyorós tészta

Hozzávalók:

  • 25 dkg széles metélt
  • 15 dkg bacon
  • 15 dkg mogyoróbél
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál zsálya
  • 1 vöröshagyma
  • 5 dkg parmezán
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál petrezselyem
  • olívaolaj, só, bors

Elkészítés ideje:

20 perc.

Elkészítés menete:

A tésztát enyhén sós vízben tedd fel főni, ha már elég puha, de még kicsit rágni kell, akkor szedd ki. Egy serpenyőben hevíts némi olívaolajat, majd pirítsd meg benne a bacont, amikor már eleget pirult, add hozzá kockára vágva a hagymát, majd ha már az is kezd barnulni, jöhet a fokhagyma, kicsit megnyomkodva, aztán a mogyoróbél is, apróra darabolva, valamint egy evőkanál zsálya.

Keverd össze, majd vedd le a tűzről. Add a tésztához a baconös-fokhagymás elegyet, keverd benne el jó alaposan. A vajat kezdd el melegíteni egy csésze forró vízzel, majd add hozzá a sajtot is, magas hőfokon gyorsan kevergetve főzd körülbelül egy percig, ha nagyon összeáll, adj hozzá még egy kis vizet. Ha letelt az egy perc, keverd hozzá a maradék zsályát és petrezselymet. Add hozzá a tésztához, sózd és borsozd az egészet, és már eheted is.

Tészták mindenek felett

A tésztákat ezerféleképp készítheted, képgalériánkban találsz pár egyszerű, de nagyszerű tippet.

OLVASD EL EZT IS!

salata lead
  • avokádó
  • saláták, zöldséges ételek

Avokádós zöldsaláta pirított baconnel

Ezt is szeretjük