Olaszos tészta 15 perc alatt
Ennél gyorsabb vacsora nincs!
Bár a mogyoró elsőre furcsának tűnhet, de kiválóan illik a tésztához és a baconhöz, próbáld ki bátran!

- Pár centivel magasabbnak és vékonyabbnak tűnhetsz, ha így viseled a tavaszi rétegeket: 12 alaknyújtó öltözködési tipp »
- Ezért a hatóanyagért rajong most a szépségipar: a borostyánkősav fiatalítja a bőrt, és csökkenti a pattanások számát »
- Az 52 éves Christy Turlington büszkén viseli ráncait: retusálás nélkül is gyönyörű nő az aktivista szupermodell »
- Kvíz: mennyire ismered Magyarországot? Teszteld magad!
- Az auschwitzi nőgyógyász, aki Mengelétől mentette meg a várandós rabokat: döntése az élete végéig üldözte Gisella Perlt
- Melania Trump élete nagyon megváltozott, mióta nem first lady: bennfentesek kotyogták ki
- Ő Gallusz Niki ritkán látott párja: Laurával 10 éve egy párt alkotnak
- 10 kérdés biológiából, amit a suliban még tudni kellett: melyik igaz az állítások közül?
A dió, a mogyoró és a gesztenye is remekül passzol különböző húsokhoz, tésztákhoz, ropogóssá és különlegessé teszik az egyszerű fogásokat is, nyugodtan kísérletezz velük.


Ha csak kevés időd van a főzésre, vagy egyszerűen nincs kedved sokat pepecselni, ez a tökéletes megoldás.
Baconös-mogyorós tészta
Hozzávalók:
- 25 dkg széles metélt
- 15 dkg bacon
- 15 dkg mogyoróbél
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál zsálya
- 1 vöröshagyma
- 5 dkg parmezán
- 5 dkg vaj
- 1 evőkanál petrezselyem
- olívaolaj, só, bors
Elkészítés ideje:
20 perc.
Elkészítés menete:
A tésztát enyhén sós vízben tedd fel főni, ha már elég puha, de még kicsit rágni kell, akkor szedd ki. Egy serpenyőben hevíts némi olívaolajat, majd pirítsd meg benne a bacont, amikor már eleget pirult, add hozzá kockára vágva a hagymát, majd ha már az is kezd barnulni, jöhet a fokhagyma, kicsit megnyomkodva, aztán a mogyoróbél is, apróra darabolva, valamint egy evőkanál zsálya.
Keverd össze, majd vedd le a tűzről. Add a tésztához a baconös-fokhagymás elegyet, keverd benne el jó alaposan. A vajat kezdd el melegíteni egy csésze forró vízzel, majd add hozzá a sajtot is, magas hőfokon gyorsan kevergetve főzd körülbelül egy percig, ha nagyon összeáll, adj hozzá még egy kis vizet. Ha letelt az egy perc, keverd hozzá a maradék zsályát és petrezselymet. Add hozzá a tésztához, sózd és borsozd az egészet, és már eheted is.
Tészták mindenek felett
A tésztákat ezerféleképp készítheted, képgalériánkban találsz pár egyszerű, de nagyszerű tippet.
OLVASD EL EZT IS!

- olasz
- paradicsom
Húsgombócos spagetti

- avokádó
- saláták, zöldséges ételek
Avokádós zöldsaláta pirított baconnel

- gomba
- tészta