Klasszikus olasz tésztarecept
Gombás-húsos canelloni
Ha valamiben van hús és gomba is, ráadásul sütőben készül, rossz már nem lehet, ez a fogás is ilyen.

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Gigi Hadidról meseszép fotók készültek: talán sosem volt még ilyen nőies a modell »

Mi történt már megint Nicole Kidman arcával? Átlátszó ruhája sem vonja el róla a figyelmet »

Szorítja, nyomja a lábad a cipő? Okos trükkök, melyekkel kényelmessé teheted »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A canelloni kiváló találmány, mint a töltött vagy tölthető tészták mindegyike. Szinte mindegy, hogy mit teszel bele, mindenképp finom lesz.

Egy pohár fehérborral kiegészítve fejedelmi vacsora.

Gombás-húsos canelloni

Hozzávalók:

  • 25 dkg canelloni
  • 40 dkg darált hús
  • 40 dkg csiperkegomba
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 10 dkg bacon
  • 5 dkg vaj
  • 1 nagy fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejszín
  • 2 dl sűrített paradicsom
  • oregánó
  • bazsalikom
  • só, bors

Elkészítés ideje:

60 perc.

Elkészítés menete:

Egy nagyobb lábasban kezdj el vizet melegíteni, majd főzd benne a tésztát, de csak nagyon rövid ideig, éppen hogy megpuhuljon, ezután szedd ki a vízből, nem jó, ha túl puhára fő. Ezután kockázd fel a hagymát és a bacont, majd egy mélyebb serpenyőben kezdd őket pirítani a vajon. Amikor már üvegesre pirult a hagyma, törd bele a fokhagymát is, majd add hozzá a darált húst. Ha már mindenütt kifehéredett, mehet hozzá a paradicsomszósz és a gomba is. Várd meg, amíg rottyan egyet, és add hozzá a fűszereket, de a bazsalikomot még ne.

Vedd kis lángra, és hagyd így együtt főni, amíg a hús teljesen meg nem puhul. Ha már majdnem kész, add hozzá a tejszínt és a bazsalikomot, várd meg, amíg egyszer együtt felforr, majd zárd el alatta a gázt. Készíts elő egy tepsit, vajazd ki. A canellonikat töltsd meg a húsos-gombás masszával, és szépen helyezd el őket a tepsiben. A megmaradó szószt terítsd el a tészta tetején, és szórj az egészre reszelt sajtot. Ezután már csak be kell dugnod az előmelegített sütőbe tíz percre, és fogyaszthatod is.

Kép: veganwirtshaus.blogspot.hu.

Tésztát mindenkinek, mindenkorra!

A legjobb ételek tésztából készülnek, ha nem hiszed, járj utána képgalériánkban!

Ezt is szeretjük