Az eredeti lasagne receptje
Bolognai szósszal
Tésztalap, rengeteg hús, paradicsom és persze sajt, címszavakban ez a lasagne.
- Kiderült, mi alapján válogatnak a magyarok a kozmetikumok között: nőtt a természetes alapanyagok iránti érdeklődés »
- 4 legendás filmcsillag, akinek a szépsége örök: vonzó kisugárzásukon nem fogott az idő »
- A ’90-es évek gyönyörű szupermodellje szinte semmit sem változott: csodás képeken a 49 éves Shalom Harlow »

- Te felismered ezt a KRESZ-táblát? 8 kérdés, amire tudni kell a választ a közlekedésben
- Bajban lesz, aki felújít vagy építkezik 2023-ban: erre sokan nem is gondolnak, pedig kellene
- Fejezd be a régi mondást: a hazug embert hamarabb...
- Melyik folyó mellett van Barcs? 8 fogós kérdés Magyarország földrajzáról
- Gáspár Virág ilyen vékony még sosem volt: alig ismerni fel a fogyása után
Ha a fent említett alapok kéznél vannak, már félig nyert ügyed van. Sajnos elég macerás, és sokáig készül a világ legkedveltebb ételei listák egyik éllovasa, de minden percét megéri.
Sajtból válassz keményebb félét, a legjobb a parmezán, de lehet, hogy az íze túl tömény lesz, ezért érdemes keverned egy másik fajtával.
Bolognai lasagne
Hozzávalók:
- 30 dkg reszelt sajt
- 25 dkg darált marhahús
- 25 dkg darált sertéshús
- 10 dkg vaj
- 10 dkg szalonna
- 5 dkg liszt
- 5 dkg sűrített paradicsom
- 5 dl tej
- 2 dl száraz vörösbor
- 2 dl főzőtejszín
- 1 nagyobb szál répa
- 1 nagy fej hagyma
- 1 kávéskanál szerecsendió
- só, bors
- olaj
Elkészítés ideje:
170 perc.
Elkészítés módja:
A jó lasagne alapja a jó szósz, ráadásul ez készül a legtovább, így ésszerű is ezzel kezdened. A húsokat keverd össze, sózd és borsozd kedvedre. A hagymát és a szalonnát kockázd fel, olvaszd meg a vaj felét, majd pirítsd meg rajta őket, közben a répát is vágd fel minél apróbbra, és add hozzájuk. Ha már szépen megpirultak, jöhet melléjük a húskeverék, majd vedd kisebb lángra, és hagyd főni nagyjából fél óráig. Amikor már úgy látod, hogy a hús átfőtt, add hozzá a bort, keverd el benne, majd jöhet a paradicsom is. Ha szépen összekeverted, ismét fűszerezd meg, majd hagyd kis lángon főni ismét fél órát, időnként megkeverve.

Szakácskönyv egy kis extrával!
Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Amikor már majdnem kész, keverd hozzá a tejszínt is, várd meg, míg rottyan egyet, és már kész is vagy! De sajnos csak a szósszal, illetve valamelyik félórában, amikor magára hagyod a paradicsomos-húsos mártást a tűzhelyen, elkészítheted a besamelt. A vaj másik felét kezdd el hevíteni, pirítsd benne a lisztet enyhén barnára. Ha ez megvan, add hozzá a tejet, és kevergesd addig, amíg el nem kezd sűrűsödni, ha elérte ezt az állapotot, akkor kész is van. Jöhet a tészták rétegezése: végy elő egy alkalmas tepsit, egy kis vajjal kend ki, majd rendezz el az alján egy adag tésztalapot, erre jöhet a besamel arányos része, majd rá a hús és a reszelt sajt. Ezt az egészet ismételd meg kétszer vagy háromszor, annak függvényében, hogy mennyi húsos masszát mennyi lap között szeretnél viszontlátni. Ha elkészült a mű, told be a 180 fokra előmelegített sütőbe egy órára, utána már élvezheted is.
Az olasz konyha remekei
A talján asszonyok évszázados receptjeinek senki sem tud ellenállni, nyilván te is így vagy vele, ezért nézz be képgalériánkba, ahol kedvedre válogathatsz a remekebbnél remekebb fogások közt.
OLVASD EL EZT IS!

- csirke
- sült csirke
Ropogós csirkeszárnyak

- tészta
- dió
Olaszos tészta 15 perc alatt

- olasz
- paradicsom