Rokfortos rakott tészta
Villámgyors vacsora
A rokfortot lehet imádni és gyűlölni, köztes út nem nagyon létezik, ha szereted, próbáld ki ezt az egyszerű, de nagyszerű receptet!

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

A kávéfilter erre is jó: olcsó trükk a smink tökéletesítésére »

Magyar márka táskái New Yorkban: a Nini Molnar nemzetközi sikerekre tör »

Felejtsd el az uncsi karácsonyi zoknit: ajándékozz élményt! (x) »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nem szép, de legalább erős a szaga, nagyjából így lehet jellemezni ezt a kékes-zöldes mintákkal felvértezett, gazdag ízvilágú sajtot, amit sose lehet megunni.

A sajt erőteljes íze mellé kiválóan passzol egy pohár száraz fehérbor, zárd azzal a vacsorát.

Rokfortos rakott tészta

Hozzávalók:

  • 40 dkg tészta
  • 15 dkg bacon
  • 15 dkg rokfort sajt
  • 10 dkg darabolt dió
  • 5 dkg vaj
  • 3 dl főzőtejszín
  • 1 evőkanálnyi bazsalikom
  • 1 evőkanálnyi oregáno
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés ideje:

30 perc.

Elkészítés menete:

Kezdd azzal, hogy sós vízben kifőzöd a tésztát, inkább keményebb maradjon, mint hogy nagyon puha legyen, majd a sütőben még alakulhat kicsit. A bacont pirítsd meg kissé, majd tedd félre. A sajtot morzsold össze, és keverd össze a tejszínnel, valamint szórd bele a diót, a bazsalikomot és az oregánót.

Vajazz ki egy tűzálló edényt, tedd bele a kifőzött tésztát, majd szórd meg a baconnel, és öntsd az egészet nyakon a tejszínes-fűszeres szósszal. Őrölj rá egy kis borsot, és körülbelül 10-15 perc alatt 180 fokon süsd készre.

Tanulj velünk főzni!

Problémáid vannak a piskótakészítéssel? Esetleg gondot okoz, hogy nem tudod, mi az a julienne? Főzőiskolánk videóiból mindent megtanulhatsz, avatott mesterszakácstól!

Hétköznapi vacsorák olasz módra

A kék sajt ugyan francia eredetű, de az olaszok is imádják, mint ahogyan mindent, ami az evéssel kapcsolatos, ezt bizonyítja képgalériánk is.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük