Rokfortos rakott tészta

Villámgyors vacsora

A rokfortot lehet imádni és gyűlölni, köztes út nem nagyon létezik, ha szereted, próbáld ki ezt az egyszerű, de nagyszerű receptet!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nem szép, de legalább erős a szaga, nagyjából így lehet jellemezni ezt a kékes-zöldes mintákkal felvértezett, gazdag ízvilágú sajtot, amit sose lehet megunni.

A sajt erőteljes íze mellé kiválóan passzol egy pohár száraz fehérbor, zárd azzal a vacsorát.

Rokfortos rakott tészta

Hozzávalók:

  • 40 dkg tészta
  • 15 dkg bacon
  • 15 dkg rokfort sajt
  • 10 dkg darabolt dió
  • 5 dkg vaj
  • 3 dl főzőtejszín
  • 1 evőkanálnyi bazsalikom
  • 1 evőkanálnyi oregáno
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés ideje:

30 perc.

Elkészítés menete:

Kezdd azzal, hogy sós vízben kifőzöd a tésztát, inkább keményebb maradjon, mint hogy nagyon puha legyen, majd a sütőben még alakulhat kicsit. A bacont pirítsd meg kissé, majd tedd félre. A sajtot morzsold össze, és keverd össze a tejszínnel, valamint szórd bele a diót, a bazsalikomot és az oregánót.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Vajazz ki egy tűzálló edényt, tedd bele a kifőzött tésztát, majd szórd meg a baconnel, és öntsd az egészet nyakon a tejszínes-fűszeres szósszal. Őrölj rá egy kis borsot, és körülbelül 10-15 perc alatt 180 fokon süsd készre.

Tanulj velünk főzni!

Problémáid vannak a piskótakészítéssel? Esetleg gondot okoz, hogy nem tudod, mi az a julienne? Főzőiskolánk videóiból mindent megtanulhatsz, avatott mesterszakácstól!

Hétköznapi vacsorák olasz módra

A kék sajt ugyan francia eredetű, de az olaszok is imádják, mint ahogyan mindent, ami az evéssel kapcsolatos, ezt bizonyítja képgalériánk is.

A legfinomabb olasz ételek receptjei

Nézegess képeket!

Elolvasom

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük