4 magyaros, pasidöglesztő recept
A jelszó: csak semmi saláta! Hiszen a férfiak nem elégednek meg azzal, ami neked talán egy komplett fogás. Receptjeinkkel biztos a siker.
Borsos marhasült
Hozzávalók:
- 1 vöröshagyma
- 2 nagy és vastag szelet marhahús
- mustár
- 2 dl tejföl
- só, bors
- olaj
Aprítsd fel a hagymát, majd párold üvegesre az olajon. A hússzeleteket tedd a hagymára, és pirítsd, amíg meg nem barnulnak.
Vedd ki a húst, majd a hagymás olajhoz keverj egy kanálnyi mustárt és kevés meleg vizet. Keverd el jól, majd tedd vissza a húst, és párold puhára. Ha puha, vedd ki, szeleteld fel.
A hús levéhez add hozzá a tejfölt, keverd el, tedd vissza a hússzeleteket, és párold még sütőben 10-15 percig.
Szerb rostélyos
Hozzávalók:
- 80 dkg rostélyos
- 5 evőkanál olaj
- 1 vöröshagyma
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 késhegynyi köménymag
- 1 kg kelkáposzta
- 2 zöldpaprika
- 1 paradicsom
A felszeletelt rostélyosokat klopfold ki, kicsit vagdosd be, majd sózd be, és kevés olajon süsd meg félig, majd tedd félre. Az olajban párold üvegesre a felkockázott hagymát. Szórd rá a pirospaprikát, a zúzott fokhagymát és a köménymagot. Kevés vízzel engedd fel, forrald, majd ebben párold a húsokat. Vágd cikkekre a kelkáposztát, és főzd félpuhára. A zöldpaprikát és a paradicsomot szeleteld fel. Ha a hús majdnem puha, add hozzá a kelkáposztát, a zöldpaprikát és a paradicsomot. Annyi vizet önts rá, hogy ellepje, majd párold puhára. A végén ízesíts utána, ha kell. Sós krumplival kínáld.
Malacpörkölt
Hozzávalók:
- 1 kg malachús
- 2 vöröshagyma
- pirospaprika
- 1 paradicsom
- só
A megtisztított és megmosott malachúst vágd kockákra. Kockázd fel a hagymát, majd pirítsd meg. Tedd hozzá a malachúst, sózd meg, és kicsit pirítsd meg. Ha megpirult, csak akkor tedd rá a pirospaprikát, különben megkeseredik. Kevés vízzel engedd fel, majd add hozzá a felkockázott paradicsomot, és párold puhára. Tarhonyával, tésztával, de akár friss kenyérrel is finom.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Bundás sonka
Hozzávalók:
- 50 dkg főtt sonka
- 2 db tojás
- 3 dl világos sör
- 20 g liszt
- 5 dl olaj
- 5 g gyömbérgyökér
A sört keverd simára a liszttel, a tojások sárgájával, a frissen reszelt gyömbérgyökérrel. A fehérjét verd fel, majd óvatosan keverd a masszához. A sonkaszeleteket forgasd meg a tésztában, és forró olajban mindkét oldalukat süsd meg. A sörtészta sok olajat vesz fel, ezért tedd papírtörlőre, ha készen vannak.
OLVASD EL EZT IS!
- csirkemell
- húsételek
4 omlós töltött hús
- húsételek
- sült
Hirtelen sült húsok receptjei
- csirke
- pulyka