Magyaros töltött paradicsom
A töltött paradicsom elkészítése igazán egyszerű. Ha nem hiszed, próbáld ki magyaros receptünket!
Sok háziasszony nem szívesen készít töltött zöldségeket, mert úgy gondolja, hogy sokáig tart az előkészítésük.
Pedig a töltött paradicsom hamar megvan, így akár vacsorára, akár a hétvégi ebédhez kiváló fogás lehet. Ráadásul nem csak finom, de igazán egészséges és laktató finomság is.
Próbáld ki pikánsan fűszerezett változatunkat, és győződj meg róla magad, hogy megéri elkészíteni!
Magyaros töltött paradicsom
Hozzávalók:
- 40 dkg darált hús
- 4 nagyobb paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- zsemlemorzsa
- 1 gerezd fokhagyma
- vaj
- kakukkfű
- fél csokor petrezselyem
- só
- bors
A paradicsomok tetejét vágd le és tedd félre, a belsejüket pedig egy kanál segítségével kapard ki.
A vöröshagymát, a fokhagymát és egy fél csokor petrezselymet apríts fel, majd dinszteld meg. Erre dobd rá a húst, és pirítsd fehéredésig. Add hozzá a paradicsomot, majd párold meg.
A tölteléket töltsd a paradicsomokba, és helyezd vissza a tetejüket. Tedd őket egy kisebb tepsibe, és szórd meg az egész tetejét némi zsemlemorzsával.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Kiskanállal tegyél pici vajat a paradicsomok közé, és előmelegített sütőben 20-30 perc alatt süsd készre őket.
OLVASD EL EZT IS!
- paradicsom
- zöldség
25 perces, pikáns töltött paradicsom
- cukkini
- egytálétel
Csípős töltött cukkini darált hússal
- zöldség
- padlizsán