25 perces, pikáns töltött paradicsom
A töltött paradicsom az egyik legfinomabb zöldséges étel. Próbáld ki te is, mert nagyon mutatós, ugyanakkor hipergyorsan elkészül!

Ez is érdekelhet

Azért dolgozom, hogy a Tiliána legyen a vendégek kedvenc szállodája (x)

10 ok, hogy miért Máltán tanulj angolul (x)

Jázmin felépülése az agysérüléséből (x)

Az orvos nem hitt a szemének (x)

beauty and style

Hihetetlen, hogy a nők már 4000 éve sminkelik magukat: a szokás Egyiptomból ered »

Gyengéd arcradírok száraz foltok ellen: kisimítják és puhává varázsolják a bőrt »

Elegáns és nőies frizura nagyobb alkalomra – Nem kell hozzá fodrász »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A töltött paradicsomot nagyon könnyű elkészíteni, hiszen csak ki kell vájni a belsejét, majd megtölteni a zöldséget mindenféle földi jóval. Az alábbi egy húsos változat, de akár sajtosan, rizzsel vagy más zöldségekkel kombinálva is elkészítheted.

Készítsd el receptünket, mellyel nem foghatsz mellé. Minden alkalomra tökéletes, ráadásul nagyon hamar elkészül.

Töltött paradicsom

Hozzávalók:

  • 40 dkg darált hús
  • 4 nagy paradicsom
  • 1 tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • vaj
  • zsemlemorzsa
  • fél csokor petrezselyem
  • kakukkfű
  • bors

A paradicsomok tetejét vágd le, a belsejüket pedig egy kávéskanál segítségével kapard ki. A petrezselymet - az is jó, ha szárított - az áttört fokhagymával, a finomra vágott vöröshagymával, a tojással és a darált hússal keverd össze. A masszát szórd meg sóval, borssal és kakukkfűvel ízlésed szerint, majd töltsd meg a paradicsomokat, és helyezd rájuk a tetejüket.

A töltött zöldséget tedd tepsibe. A tetejére szórj pici zsemlemorzsát, és tegyél rá vajdarabokat is. Előmelegített sütőben süsd készre.

Ezt is szeretjük