25 perces, pikáns töltött paradicsom
A töltött paradicsom az egyik legfinomabb zöldséges étel. Próbáld ki te is, mert nagyon mutatós, ugyanakkor hipergyorsan elkészül!
A töltött paradicsomot nagyon könnyű elkészíteni, hiszen csak ki kell vájni a belsejét, majd megtölteni a zöldséget mindenféle földi jóval. Az alábbi egy húsos változat, de akár sajtosan, rizzsel vagy más zöldségekkel kombinálva is elkészítheted.


Készítsd el receptünket, mellyel nem foghatsz mellé. Minden alkalomra tökéletes, ráadásul nagyon hamar elkészül.
Töltött paradicsom
Hozzávalók:
- 40 dkg darált hús
- 4 nagy paradicsom
- 1 tojás
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- vaj
- zsemlemorzsa
- fél csokor petrezselyem
- kakukkfű
- só
- bors
A paradicsomok tetejét vágd le, a belsejüket pedig egy kávéskanál segítségével kapard ki. A petrezselymet - az is jó, ha szárított - az áttört fokhagymával, a finomra vágott vöröshagymával, a tojással és a darált hússal keverd össze. A masszát szórd meg sóval, borssal és kakukkfűvel ízlésed szerint, majd töltsd meg a paradicsomokat, és helyezd rájuk a tetejüket.
A töltött zöldséget tedd tepsibe. A tetejére szórj pici zsemlemorzsát, és tegyél rá vajdarabokat is. Előmelegített sütőben süsd készre.

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
OLVASD EL EZT IS!

- cukkini
- egytálétel
Csípős töltött cukkini darált hússal

- zöldség
- padlizsán
Török töltött padlizsán, sajttal megszórva

- krumpli
- padlizsán