Csípős töltött cukkini darált hússal
A töltött cukkini már önmagában is mesésen finom, de, ha megspékeled még egy kis csípős ízzel is, akkor egészen újfajta fogásra tehetsz szert.

Ez is érdekelhet

Sasszemklinika - Magyarország vezető szemészeti lézerklinikája túl a 100 000. látásjavító műtéten (x)

Óriási hazai kezdeményezés a műanyagmentesség mellett, amit imádni fogsz (x)

beauty and style

Feszessé és nagyon puhává teszi a bőrt: olcsó, házi testradír, amihez nem kell semmi különleges »

Ilyen nőies a félhosszú haj az esküvőn: 13 inspiráló frizurát mutatunk »

Olvad a zsír, feszesedik a test: szuperintenzív, 10 perces edzés, ha tényleg nincs időd többre »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Habár a töltött zöldség nem éppen a gyorsan elkészíthető ételek kategóriájába tartozik, hétvégére, vagy, ha sok időd van a vacsora megalkotásához, az egyik legjobb választás.

Félbevágva
Kalapkával

Vájd ki a cukkinit, töltsd meg darált hússal, dobd be a sütőbe, és süsd készre! Próbáld ki receptünket, és élvezd, ahogy a chili pikánssá teszi az egészet!

Csípős töltött cukkini darált hússal

Hozzávalók:

  • 25 dkg darált hús
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 5 dkg rizs
  • 4 közepes cukkini
  • 2 szál póréhagyma
  • 2 mentaág
  • 1,5 teáskanál chilis szósz
  • 1 doboz paradicsomkonzerv
  • 1 szelet zeller

A cukkinit mosd meg, forró vízben főzd 4-5 percig, majd hagyd kihűlni, és itasd le a vizet róla egy papírtörlő segítségével. A megfőzött, lecsepegtetett rizst az apróra vágott mentalevelekkel keverd össze.

A felaprított hagymát két evőkanálnyi olívaolajon dinszteld meg. Add hozzá a darált húst és a szintén apróra vágott zellert. Öntsd fel pici vízzel, sózd, borsozd ízlésed szerint, és párold puhára. Keverd hozzá a rizshez az egészet.

A paradicsomkonzervet szűrd le, tedd félre a levét, a húsát pedig villával törd össze. A cukkinik végeit vágd le, a húsukat úgy vájd ki, hogy a zöldség héja ép maradjon. Kanalazd beléjük a tölteléket, és olívaolajjal kikent tűzálló tálba helyezd bele őket.
A megmaradt olajat hevítsd fel, keverd hozzá a paradicsomot, és ízlésed szerint fűszerezd. Add hozzá a levét is, és öntsd a cukkinikre a szószt. Előmelegített sütőben 15-20 percig süsd.

Ezt is szeretjük