Csípős csirkeszárnyak
Felejtsd el a gyorséttermekben kapható csirkeszárny-falatokat, inkább vedd birtokba a konyhát, és készítsd el te magad a ropogós sültet ebédre vagy vacsorára!
Tény, hogy a csirkeszárny nem éppen az a színhús, amelyet sokan szeretnek. Mégis valószínű, hogy ellenállhatatlan ropogása és ínycsiklandozó íze téged sem fog hidegen hagyni. Remek, csípős receptünkkel nincs sok munka, ráadásul krumplival, rizzsel vagy éppen salátával is tálalhatod ízlésedtől függően.
Ne habozz, készíts egy adaggal, és győződj meg róla, hogy a frissen sült falatok messze felülmúlják a gyorséttermekben kapható változatot!
Csípős csirkeszárnyak
Hozzávalók:
- 1 kg csirkeszárny
- 2 evőkanál méz
- 1 dl chilis szósz
- 1 dl szójaszósz
- 1 dl olívaolaj
- só
- bors
A csirkeszárnyat tisztítsd meg, és a végeit vágd le. A forgóknál vágd ketté, és ízlésed szerint sózd meg. A chilit az olívaolajjal és a mézzel keverd össze. Forgasd bele a húsokat a pácba, és legalább egy órára tedd hűtőbe.
Egy tűzálló tálba fektesd bele a szárnyakat, és alufóliával fedd le a tál tetejét. Melegítsd elő a sütőt, és 30-40 perc alatt süsd ropogósra az ételt. Ezután vedd le a fóliát, és süsd pirosra a húsokat.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?
A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen?
Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2023. október 17. 18 óra
Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad
Promóció
Ha még intenzívebb ízeket szeretnél, akkor már a készítés előtti este áztasd a pácba a csirkeszárnyakat.
OLVASD EL EZT IS!

- csirke
- húsételek
Mustáros csirkecomb receptek

- gomba
- marhahús
Szaftos sültek római tálban

- csirke
- pörkölt