Csípős csirkeszárnyak
Felejtsd el a gyorséttermekben kapható csirkeszárny-falatokat, inkább vedd birtokba a konyhát, és készítsd el te magad a ropogós sültet ebédre vagy vacsorára!

Ez is érdekelhet

Nevezz te is a Huawei Next Image nemzetközi mobilfotós versenyre! (x)

Nálad is belefér néha egy kicsivel több? (x)

Szakácskodj a szabadban! (x)

Önmagunk és a ruháink illata fontosabb mint gondolnánk (x)

Távolból csukni-nyitni? Hasznos és kényelmes választás az okos tetőablak (x)

beauty and style

Ugyanazt az egyszerű ruhát viseli 20 alkalommal ez a nő, és senkinek sem tűnik fel: nőies megjelenés alapdarabokkal »

Bevált tippek gyakori nyári bőrproblémák ellen: gyors segítség hámlásra, pigmentfoltokra, napégésre »

A body a nyári szezon uralkodó darabja: árakkal mutatjuk a legnépszerűbb darabokat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Tény, hogy a csirkeszárny nem éppen az a színhús, amelyet sokan szeretnek. Mégis valószínű, hogy ellenállhatatlan ropogása és ínycsiklandozó íze téged sem fog hidegen hagyni. Remek, csípős receptünkkel nincs sok munka, ráadásul krumplival, rizzsel vagy éppen salátával is tálalhatod ízlésedtől függően.

Ne habozz, készíts egy adaggal, és győződj meg róla, hogy a frissen sült falatok messze felülmúlják a gyorséttermekben kapható változatot!

Csípős csirkeszárnyak

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkeszárny
  • 2 evőkanál méz
  • 1 dl chilis szósz
  • 1 dl szójaszósz
  • 1 dl olívaolaj
  • bors

A csirkeszárnyat tisztítsd meg, és a végeit vágd le. A forgóknál vágd ketté, és ízlésed szerint sózd meg. A chilit az olívaolajjal és a mézzel keverd össze. Forgasd bele a húsokat a pácba, és legalább egy órára tedd hűtőbe.

Egy tűzálló tálba fektesd bele a szárnyakat, és alufóliával fedd le a tál tetejét. Melegítsd elő a sütőt, és 30-40 perc alatt süsd ropogósra az ételt. Ezután vedd le a fóliát, és süsd pirosra a húsokat.

Ha még intenzívebb ízeket szeretnél, akkor már a készítés előtti este áztasd a pácba a csirkeszárnyakat.

Ezt is szeretjük