Mustáros csirkecomb receptek

Szaftos, omlós finomságok

A csirkecomb puha, nem lehet kiszárítani, mint a mellfilét. Mustárral kombinálva pikáns ízeket kapsz.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy jól megfűszerezett vagy ízesen bepácolt csirkecomb remek szombati ebéd, mert egyszerű elkészíteni, mégis olyan, mintha órákig szöszmötöltél volna vele.

16 fortély a tökéletes húshoz

Nézegess képeket!

Elolvasom

Nemcsak hétköznapi, hanem ünnepi alkalmakkor is megállja a helyét, ráadásul a krumplipürétől, a rizsen át, egészen a salátáig bármilyen körettel felszolgálhatod. Próbáld ki remek mustáros receptjeinket, és egyél egy jót!

Tejszínes-mustáros csirkecomb

Hozzávalók:

  • 6 egész csirkecomb
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 kis tubus mustár
  • fél szál póréhagyma
  • vaj
  • olaj
  • sültcsirke-fűszersó
  • ételízesítő
  • bazsalikom
  • bors

A csirkecombokat szórd be a fűszersóval, önts rá némi olajat, és tedd félre picit pácolódni. A tejszínt a mustárral és a karikára vágott póréhagymával, valamint pici bazsalikommal, ételízesítővel és borssal keverd össze.

Egy tepsit vajazz ki, és tedd bele a combokat. Öntsd rá a mustáros masszát, és takard le fóliával. Előmelegített sütőben párold puhára, majd néhány percig süsd fólia nélkül, hogy megpiruljon.

Pikáns csirkecombok

Hozzávalók:

  • 4 csirkecomb
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1,5 dl mustár
  • 1 hegyes erős paprika
  • pirospaprika
  • majoránna
  • bors

A húsról szedd le a bőrét. Tedd egy tálba, és karikázd rá a hagymát és a paprikát. A mustárt a fűszerekkel és az áttört fokhagymával keverd össze, és öntsd rá. Éjszakára vagy néhány órára tedd hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek. Egy tepsibe önts pici olajat, és tedd bele a combokat. Fóliával takard le, és előmelegített sütőben süsd körülbelül 40 percig, végül vedd le a fóliát, és pirítsd meg.

Mézes-mustáros csirkecomb

Hozzávalók:

  • 8 csirkecomb
  • 4 evőkanál mustár
  • 4 evőkanál méz
  • olaj
  • sültcsirke-fűszersó
  • bors

A combokról a bőrt húzd le, és sóval, borssal, valamint fűszersóval ízesítsd. Egy jénai tálba önts kevés olajat, és tedd bele a húsokat. Fedd le fóliával, és előmelegített sütőben süsd egy órán keresztül. Eközben keverd össze a mézet és a mustárt, majd egy óra elteltével kend be vele a combokat. Tedd vissza a sütőbe, és fólia nélkül pirítsd meg.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Boros-mustáros csirkecomb

Hozzávalók:

  • 4 csirkecomb
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál dijoni mustár
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • bors

A combokat sózd, borsozd. A bort a mustárral alaposan keverd ki. Egy serpenyőben forrósíts fel némi olajat, és a csirkecombok mindkét oldalát pirítsd meg. Vedd ki a húsokat, majd a használt olajban dinszteld meg a karikára vágott hagymaszeleteket. Vedd le a serpenyőt a tűzről, tedd vissza a húsokat, és öntsd rá a mustáros-boros szószt. Forrald fel, majd serpenyőstül - vigyázz, hogy a fogója ne műanyag legyen - tedd be a sütőbe, és 50-55 perc alatt süsd meg.

Ezt is szeretjük