A legfinomabb gyümölccsel töltött húsok
Pikáns és izgalmas ízeket alkothatsz, ha a húst gyümölccsel párosítod. Ne gondold, hogy az édes és a sós nem fér meg egymás mellett.

Nyereményjáték

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

Nyerd meg a szerelemsegítő, ezüst szívcsakra nyakláncot, mely segít megtalálni, amire vágysz! (x)

összesen 2 db játék
Ez is érdekelhet

Sok nő itt hibázik: így kell kezelni a bakteriális fertőzést - Nincs olyan, hogy valami mindenre jó (x)

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

beauty and style

Mit viselj, ha nincs mit felvenned? 5 szett fantáziátlan napokra »

Az egész arcát piros rúzzsal sminkelte ki: ez lett az eredménye »

Erre jó egy melltartó és egy ragasztópisztoly: 3 szuper ötletet mutatunk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A legegyszerűbb hús is igazi ínyenc fogássá válik, ha valamilyen gyümölccsel töltöd meg. A sós és az édes íz együtt igazán jó párost alkot, így, ha eleged van a sima rántott húsból, mindenképpen próbáld ki remek receptjeinket.

Csak szerezz be némi gyümölcsöt, és már töltögetheted is kedvenc húsfajtádat. Rizses körettel tálalva igazán finom fogásokat készíthetsz.

Egyszerű, naranccsal töltött hús

Hozzávalók:

  • 2 szelet sertéscomb
  • 1 narancs
  • 1 tojás
  • zsemlemorzsa
  • liszt
  • olaj

A húst klopfold ki, majd sózd meg. A narancsot hámozd meg, szedd le róla a fehér réteget is. Egy-egy szelet hús közepébe tegyél fél narancsot, majd tekercseld fel.

Ha kell, hústűvel rögzítsd. Először lisztbe, majd tojásba, végül zsemlemorzsába forgasd bele, és felhevített olajban süsd ki.

Almával töltött tarja

Hozzávalók:

  • 12 szem szőlő
  • 10 dkg sajt
  • 4 szelet tarja
  • 3 alma
  • 1 birsalma
  • zsemlemorzsa
  • cukor
  • fahéj
  • bors

A tarjákat klopfold ki, majd szórd meg sóval, borssal ízlésed szerint, és tedd félre. A rendes almákat hámozd meg, vedd ki a magházukat, és a húsukat kockázd fel. Szórd meg cukorral, fahéjjal és pici zsemlemorzsával. A sajtot reszeld le, és szórd rá a hússzeletekre. Erre tegyél egy réteg almakockát, majd ismét szórj rá sajtot. Fedd be egy másik tarjaszelettel, és hústűvel rögzítsd.

Forró olajban hirtelen süsd meg mindkét oldalát. A pecsenyelét öntsd egy római tálba, és fektesd bele a megtöltött husikat. Szórd rá a szőlőt és a vékonyra szeletelt birsalmát, majd öntsd fel pici vízzel. Takard le, és bő egy órát süsd. Ezután vedd le a tál tetejét, és süsd pirosra a tarjákat. Rizzsel tálald.

Csirkemell barackkal töltve

Hozzávalók:

  • 10 dkg trappista sajt
  • 4 csirkemellfilé
  • 4 őszibarack
  • 2 tojás
  • 1 dl fehérbor
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • olaj

A csirkemelleket klopfold ki, majd sózd meg. Az egy órát borban ázó, meghámozott, apró kockákra vágott barackokat oszlasd el a csirkemelleken. Szórd meg reszelt sajttal, majd tekercseld fel, és hústűvel vagy fogvájóval rögzítsd. Panírozd be, és forró olajban süsd ki.

Aszalt szilvával töltött csirkemell

Hozzávalók:

  • 4 evőkanál liszt
  • 2 csirkemellfilé
  • 2 szem szegfűszeg
  • 1 kis üveg aszalt szilva
  • 1 dl tej
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál mandula
  • fél dl vörösbor
  • liszt
  • olaj
  • fehérbors

A csirkemelleket felezd el, és picit klopfold ki őket. Az aszalt szilvát szűrd le, magozd ki, és a közepére tegyél egy szem mandulát. Szúrd fel a csirkemelleket, és mindegyikbe tegyél két-három szem szilvát. A hús nyílását tűzd meg hústűvel. A tojást verd fel, sózd, borsozd, és a szegfűszeget morzsold bele. Keverd hozzá a vörösbort és ugyanennyi szilvalevet, és annyi liszttel dolgozd össze, hogy palacsintatésztához hasonló masszát kapj. A húsokat forgasd lisztbe, majd az előbb kikevert masszába, és forró olajban süsd ki őket.

OLVASD EL EZT IS!

rantott hus
  • rántott hús
  • húsételek

Különleges bundás húsok

Blog.hu ajánló