Különleges bundás húsok
Ha unod a rántottat!
A rántott hús szinte kötelező hétvégi elem, de néha nem árt az újítás. Bundázz, csomagolj, süss, és fogadd az elismerést!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A rántott hús valószínűleg nálatok is elmaradhatatlan volt a hétvégi ebédnél. Bár anyukád főztjénél nincs jobb, nem baj, ha a bevált recepteket néha megújítod.

Készíts hasonlóan finom, kiadós bundás húsokat, melyeket akár sütőben, akár olajban is elkészíthetsz, és tálald valamilyen szokatlan körettel. Csak egyre vigyázz, eleget készíts, mert ripsz-ropsz elkapkodják előled!

Karaj sajtköntösben

Hozzávalók:

  • 10 dkg trappista sajt
  • 8 szelet sertéskaraj
  • 2 tojás
  • olaj
  • liszt

A karajszeleteket klopfold ki, majd sózd be. Verd fel a tojásokat, és reszeld bele a sajtot.

A húsokat forgasd bele lisztbe, majd a tojásos-sajtos masszába, és olajban süsd ki. Akár valamilyen salátával, akár krumplis körettel is kiváló.

Lapcsánka tésztában sült csirkemell

Hozzávalók:

  • 30 dkg krumpli
  • 10 dkg liszt
  • 4 csirkemellfilé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél dl tej
  • bors

A krumplit hámozd meg, és krumplireszelőn reszeld le. Add hozzá a zúzott fokhagymát és a lisztet, majd sózd, borsozd meg. Tejjel öntsd fel, keverd simára, és a húsokat forgasd bele. Forró olajban süsd ki.

Bihari bundás karaj

Hozzávalók:

  • 1 kg karaj
  • 20 dkg liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 pohár tejföl
  • 1 dl olaj
  • 1 tojás
  • Piros Arany
  • vaj
  • bors

A karajt csontozd ki, majd szeleteld fel. Picit klopfold ki, és sózd, borsozd, végül olajban hirtelen süsd meg. A fokhagymát törd át, és a hússzeletekre tegyél egy-egy csipetnyit. A lisztet a tojással, pici vajjal, valamint a tejföllel és ízlés szerinti sóval gyúrd össze. A tésztát pihentesd fél órát, ezután pedig nyújtsd ki. Két karajszeletet fektess egymásra, és kend meg Piros Arannyal. A tésztát vágd akkora darabokra, hogy az egymásra fektetett husikat bele tudd csomagolni. Kívülről kend meg a felvert tojással, és előmelegített sütőben süsd pirosra.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Csirkemell kekszes bundában

Hozzávalók:

  • 4 dl natúr joghurt
  • 4 csirkemellfilé
  • korpás keksz
  • fokhagymakrém
  • bors

A joghurtot keverd össze ízlésed szerint fokhagymakrémmel, sóval és borssal. Tedd bele a csirkemelleket, és pácold őket egy éjszakán keresztül. A kekszet klopfolóval egy zacskóban törd össze morzsásra, és a lecsepegtetett csirkemelleket forgasd bele. Tedd sütőzacskóba, majd egy tepsiben, előmelegített sütőben süsd készre nagyjából egy óra alatt.

Ezt is szeretjük