Könnyű fasírtok
Ahogyan anyukád csinálta
A fasírt remek hétvégi ebéd, és a nagy mennyiség elkészítése sem kerül több időbe, mint az, ha négy adagot csinálnál.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A fasírtnak millió változata van, minden háziasszony másképp készíti. Bár biztosan kóstoltál már több variációt is, azért a legfinomabb az, amit anyukád csinál.

Próbáld hát ki receptjeinket, melyek a klasszikus otthoni fasírton kívül ízletes alkotásokat is tartalmaznak, és készíts egy finom családi ebédet, aminek biztosan te lehetsz a koronázatlan királynője!

Klasszikus fasírt

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 4 tojás
  • 2 szelet kenyér
  • 2 gerezd fokhagyma
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • olaj
  • bors

A kenyeret áztasd vízbe, majd csavard ki alaposan, és gyúrd össze két tojással, a zúzott fokhagymával és a darált hússal.

Ízlésed szerint sózd, borsozd, majd a kezed segítségével formázz kis golyókat. Forgasd bele lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába, majd forró olajban süsd ki a golyókat.

Zelleres fasírt

Hozzávalók:

  • 60 dkg darált hús
  • 20 dkg zeller
  • 4 kanál tej
  • 2 tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • pirospaprika
  • majoránna
  • curry

A zellert reszeld le, majd a hússal, a tojásokkal és a tejjel keverd össze. A hagymát aprítsd fel, és csipetnyi pirospaprikával, majoránnával, curryvel és sóval együtt gyúrd a húsos masszához. A kezeddel formázz kis fasírtgolyókat, és felhevített olajban süsd ki őket.

Csirkefasírt sajtmártásban

Hozzávalók:

  • 60 dkg darált csirkemell
  • 10 dkg szalonna
  • 5 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 4 dkg edámi sajt
  • 4 kisebb paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • olívaolaj
  • bors

A hagymát aprítsd fel, majd a hússal és a felkockázott szalonnával dolgozd össze. Ízlésed szerint sózd, borsozd. Formázz fasírtokat a masszából, és forró olajban süsd ki őket. A vajból és a lisztből készíts rántást, majd öntsd fel a tejjel, és néhány percig főzd. A sajtot reszeld hozzá, és addig kevergesd, míg el nem olvad. Végül a mártást öntsd egy tűzálló tálba, helyezd bele a fasírtokat, a félbevágott paradicsomokat, és előmelegített sütőben 15-20 perc alatt süsd készre.

Megjelent Mentes Anyu Szakácskönyve!

Mentesen táplálkozó családnak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Promóció

Fűszeres fasírtrudak

Hozzávalók:

  • 40 dkg darált hús
  • 10 dkg torma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál ketchup
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál curry
  • bors
  • zsemlemorzsa
  • olaj

A hagymát aprítsd fel. A tormát tisztítsd meg és reszeld le. Keverd őket a húshoz a tojással és a ketchuppel együtt. Szórd meg a felsorolt fűszerekkel, és gyúrd össze. Ha a massza nagyon puha lenne, adj hozzá pici zsemlemorzsát. Formázz belőle hosszúkás fasírtrudakat, és egy olajjal kikent tepsibe rakd őket bele. Előmelegített sütőben nagyjából negyed óra alatt süsd készre.

Ezt is szeretjük