20 perces, omlós serpenyős húsok
Egy jó forró serpenyőben pillanatok alatt ínycsiklandó ebédet készíthetsz. Vágd vékonyra a húst, ízesítsd, tedd a tűzre, és szinte már kész is.

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Csak pár kulcsdarab kell a mindig sikkes és nőies öltözékhez: nyújtják az alakot és karcsúsítanak »

Ezeket edd rendszeresen a teltebb, rugalmasabb arcbőrért: minden megvan bennük, ami segíti a feszességet »

Rebel Wilson rátalált az egészséges fogyás receptjére: remek formában van a 40 éves színésznő »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egy serpenyő, némi hús és zöldség, és már kész is a tökéletes étel. A következő receptek akár ebédre, akár vacsorára ideális választások lehetnek.

Gyorsan elkészíthetőek, ráadásul igazán ízletesek és kiadósak, így biztosan mindenki jól fog lakni velük. Egy pohár borral és egy finom körettel emlékezetes napot szerezhetsz magadnak és családodnak.

Ananászos csirkemell

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 1 doboz ananászkonzerv
  • 1-2 evőkanál szójaszósz
  • olaj
  • rozmaring
  • bazsalikom
  • bors

A csirkemellet csíkozd fel, és kevés olajban hirtelen süsd meg mindkét oldalát.

Önts alá egy kis vizet, fűszerezd rozmaringgal, bazsalikommal, sóval és borssal, majd fedd le. Ha már félpuha a hús, szórd rá a feldarabolt ananászt.

Amikor megpuhult, öntsd le egy-két evőkanálnyi szójaszósszal. Szórj rá pici lisztet, és, ha besűrűsödött, már tálalhatod is.

Gyümölcsös csirkecomb

Hozzávalók:

  • 25 dkg csirkecomb
  • 5 dkg szalonna
  • 4 evőkanál almabor
  • 3 szem szilva
  • 1 alma
  • 1 mokkáskanál kukoricakeményítő
  • csipetnyi barnacukor
  • olaj

A barnacukrot kicsit karamellizáld, majd tedd félre. A felkockázott szalonnát pirítsd meg ugyanabban a serpenyőben. Süsd meg rajta hirtelen a megsózott csirkecombokat, majd szórd meg kukoricakeményítővel, és add hozzá az almabort. Tedd a serpenyőbe a félbevágott, kimagozott szilvákat és a feldarabolt, héjas almákat. Amikor minden megpuhult, a karamellizált cukorral leöntve már tálalhatod is.

Serpenyős-gombás csirkemáj

Hozzávalók:

  • 40 dkg csirkemáj
  • 30 dkg gomba
  • 10 dkg borsó
  • 3 dl tejszín
  • olaj

A csirkemájat, az apróra vágott gombát és a borsót pici olajon süsd meg. Ha megpuhult, öntsd hozzá a tejszínt, sózd, borsozd ízlésed szerint, és hagyd, hogy besűrűsödjön. Köretként rizzsel tálald, ízlésed szerint reszelt sajttal szórd meg.

Serpenyős lazac

Hozzávalók:

  • 50 dkg lazacfilé
  • 4 dkg póréhagyma
  • 2 szál zöldhagyma
  • 5 dkg vaj
  • 1 alma
  • 1 dl tejszín
  • olívaolaj

A lazacfilét szeleteld csíkokra. Kevés olívaolajon és a vajon pirítsd meg a húscsíkokat a meghámozott, feldarabolt almával. Ízlésed szerint fűszerezd meg őket, és, ha megpirultak, locsold meg őket tejszínnel. Ekkor add hozzá a felaprított hagymákat, és forrald össze. Krumplis körettel tálald.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük