20 perces, omlós serpenyős húsok

Egy jó forró serpenyőben pillanatok alatt ínycsiklandó ebédet készíthetsz. Vágd vékonyra a húst, ízesítsd, tedd a tűzre, és szinte már kész is.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy serpenyő, némi hús és zöldség, és már kész is a tökéletes étel. A következő receptek akár ebédre, akár vacsorára ideális választások lehetnek.

17 konyhai eljárás, amit ismerned kell!

Nézegess képeket!

Elolvasom

Gyorsan elkészíthetőek, ráadásul igazán ízletesek és kiadósak, így biztosan mindenki jól fog lakni velük. Egy pohár borral és egy finom körettel emlékezetes napot szerezhetsz magadnak és családodnak.

Ananászos csirkemell

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 1 doboz ananászkonzerv
  • 1-2 evőkanál szójaszósz
  • olaj
  • rozmaring
  • bazsalikom
  • bors

A csirkemellet csíkozd fel, és kevés olajban hirtelen süsd meg mindkét oldalát.

Önts alá egy kis vizet, fűszerezd rozmaringgal, bazsalikommal, sóval és borssal, majd fedd le. Ha már félpuha a hús, szórd rá a feldarabolt ananászt.

Amikor megpuhult, öntsd le egy-két evőkanálnyi szójaszósszal. Szórj rá pici lisztet, és, ha besűrűsödött, már tálalhatod is.

Gyümölcsös csirkecomb

Hozzávalók:

  • 25 dkg csirkecomb
  • 5 dkg szalonna
  • 4 evőkanál almabor
  • 3 szem szilva
  • 1 alma
  • 1 mokkáskanál kukoricakeményítő
  • csipetnyi barnacukor
  • olaj

A barnacukrot kicsit karamellizáld, majd tedd félre. A felkockázott szalonnát pirítsd meg ugyanabban a serpenyőben. Süsd meg rajta hirtelen a megsózott csirkecombokat, majd szórd meg kukoricakeményítővel, és add hozzá az almabort. Tedd a serpenyőbe a félbevágott, kimagozott szilvákat és a feldarabolt, héjas almákat. Amikor minden megpuhult, a karamellizált cukorral leöntve már tálalhatod is.

Serpenyős-gombás csirkemáj

Hozzávalók:

  • 40 dkg csirkemáj
  • 30 dkg gomba
  • 10 dkg borsó
  • 3 dl tejszín
  • olaj

A csirkemájat, az apróra vágott gombát és a borsót pici olajon süsd meg. Ha megpuhult, öntsd hozzá a tejszínt, sózd, borsozd ízlésed szerint, és hagyd, hogy besűrűsödjön. Köretként rizzsel tálald, ízlésed szerint reszelt sajttal szórd meg.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Serpenyős lazac

Hozzávalók:

  • 50 dkg lazacfilé
  • 4 dkg póréhagyma
  • 2 szál zöldhagyma
  • 5 dkg vaj
  • 1 alma
  • 1 dl tejszín
  • olívaolaj

A lazacfilét szeleteld csíkokra. Kevés olívaolajon és a vajon pirítsd meg a húscsíkokat a meghámozott, feldarabolt almával. Ízlésed szerint fűszerezd meg őket, és, ha megpirultak, locsold meg őket tejszínnel. Ekkor add hozzá a felaprított hagymákat, és forrald össze. Krumplis körettel tálald.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük