Magyaros töltött paradicsom
Laktató diétás finomság
A töltött paradicsom elkészítése igazán egyszerű. Ha nem hiszed, próbáld ki magyaros receptünket!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sok háziasszony nem szívesen készít töltött zöldségeket, mert úgy gondolja, hogy sokáig tart az előkészítésük.

Pedig a töltött paradicsom hamar megvan, így akár vacsorára, akár a hétvégi ebédhez kiváló fogás lehet. Ráadásul nem csak finom, de igazán egészséges és laktató finomság is.

Próbáld ki pikánsan fűszerezett változatunkat, és győződj meg róla magad, hogy megéri elkészíteni!

Magyaros töltött paradicsom

Hozzávalók:

  • 40 dkg darált hús
  • 4 nagyobb paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • zsemlemorzsa
  • 1 gerezd fokhagyma
  • vaj
  • kakukkfű
  • fél csokor petrezselyem
  • bors

A paradicsomok tetejét vágd le és tedd félre, a belsejüket pedig egy kanál segítségével kapard ki.

A vöröshagymát, a fokhagymát és egy fél csokor petrezselymet apríts fel, majd dinszteld meg. Erre dobd rá a húst, és pirítsd fehéredésig. Add hozzá a paradicsomot, majd párold meg.

A tölteléket töltsd a paradicsomokba, és helyezd vissza a tetejüket. Tedd őket egy kisebb tepsibe, és szórd meg az egész tetejét némi zsemlemorzsával.

Kiskanállal tegyél pici vajat a paradicsomok közé, és előmelegített sütőben 20-30 perc alatt süsd készre őket.

Ezt is szeretjük