A 8 legfinomabb spárgás fogás: a krémlevestől a pitéig
Nem tart sokáig a szezon, így most készíts el minél többféle spárgás finomságot! Csupa egyszerű, de isteni receptet mutatunk.
A tavasz egyik elsőként megjelenő, friss zöldsége a spárga, ami ráadásul tele van vitaminnal, ásványi anyagokkal. Alig tartalmaz viszont kalóriát, vízhajtó hatású, így a diéta során is bármikor bevethető. Őseink gyógynövényként tisztelték. Májusban, körülbelül egy hónapon keresztül tart a szezonja.
A zöld, a fehér és a lila változat is ízletesen elkészíthető. Mi főleg előbbi kettőt használjuk fel főzés, sütés során. A fehér spárga a legkarakteresebb, míg a zöld lágyabb. Bár nem a legolcsóbb zöldség, sok fogáshoz elég belőle kisebb adag is. Érdemes már a vásárlás napján felhasználni. Ügyelj arra, hogy csak olyan zöldséget válogass össze, aminek felülete fényes, a szára nem fás.
A legfinomabb spárgás fogások
A spárgát számtalan módon elkészítheted, lehet belőle krémleves, számításba veheted köretként, és feltétnek is kitűnő. Különféle sós sütiket ugyancsak készíthetsz belőle. Pofonegyszerű, ám ízletes, ha baconbe tekerve vagy parmezánban megsütöd. Érdemes hozzá mártogatóst készíteni, úgy még finomabb. Nézd végig a kedvenc spárgás receptjeinket!
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
(Képek: Getty Images.)
OLVASD EL EZT IS!
- spenót
- spenótos rakott krumpli
A 8 legfinomabb spenótos étel a főzeléken túl: tésztára, húsra, sós sütibe
- édesburgonya
- édesburgonya-krémleves