A 8 legfinomabb spárgás fogás: a krémlevestől a pitéig

Nem tart sokáig a szezon, így most készíts el minél többféle spárgás finomságot! Csupa egyszerű, de isteni receptet mutatunk.

A legfinomabb spárgás ételek
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tavasz egyik elsőként megjelenő, friss zöldsége a spárga, ami ráadásul tele van vitaminnal, ásványi anyagokkal. Alig tartalmaz viszont kalóriát, vízhajtó hatású, így a diéta során is bármikor bevethető. Őseink gyógynövényként tisztelték. Májusban, körülbelül egy hónapon keresztül tart a szezonja.

A zöld, a fehér és a lila változat is ízletesen elkészíthető. Mi főleg előbbi kettőt használjuk fel főzés, sütés során. A fehér spárga a legkarakteresebb, míg a zöld lágyabb. Bár nem a legolcsóbb zöldség, sok fogáshoz elég belőle kisebb adag is. Érdemes már a vásárlás napján felhasználni. Ügyelj arra, hogy csak olyan zöldséget válogass össze, aminek felülete fényes, a szára nem fás.

A legfinomabb spárgás fogások

A spárgát számtalan módon elkészítheted, lehet belőle krémleves, számításba veheted köretként, és feltétnek is kitűnő. Különféle sós sütiket ugyancsak készíthetsz belőle. Pofonegyszerű, ám ízletes, ha baconbe tekerve vagy parmezánban megsütöd. Érdemes hozzá mártogatóst készíteni, úgy még finomabb. Nézd végig a kedvenc spárgás receptjeinket!

A spárgából egyszerűen és gyorsan ízletes krémlevest készíthetsz. Tejszínnel főzve finom selymes lesz. Krumplival pedig még tartalmasabbá és sűrűbbé teheted.
A spárga talán sütve a legfinomabb. Érdemes a szuper zöldséget fűszeres olajjal feldobni. Süthetsz vele paradicsomot és sajtot is.
Mindegy, hogy zöld vagy fehér, a sült spárga minden formában tökéletes. Főleg saját készítésű, selymes hollandi mártással megbolondítva. Az eredeti receptet felturbózhatod, baconbe is betekerheted a zöldségeket.
Tavasszal tegyél a krémes rizottóba is spárgát! Ha rizottórizst használsz, és borral is locsolgatod az ételt, extra jó lesz a végeredmény. Akár csirkével is gazdagíthatod.
A spárga tökéletes feltét lehet tésztára is. Szuper kombináció lesz, ha még több friss zöldséget keversz hozzá. Ez a tészta laktató, mégsem terheli meg a gyomrot.
A roppanós, fűszeres spárga tökéletes arra is, hogy megtöltsd vele a különféle húsokat. A csirkemell gyorsan átsül, és kis odafigyeléssel nem szárad ki. A sajt nem hiányozhat róla.
A ropogós leveles tészta és a spárga párosítása mindig nyerő. Ha bolti tésztát használsz, villámgyorsan végzel vele. Sonkával, sajttal még tovább fokozhatod az élvezetet.
A pite mindig jó választás, érdemes a sós változatoknak is esélyt adni. A spárgás feltéttel nem foghatsz mellé. A laktató, kiadós finomság ideális vendégváró fogás, de tartalmas leves után is jól jöhet. Langyosan és hidegen is nagyon finom.

(Képek: Getty Images.)

Olvastad már?

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük