A 8 legfinomabb spárgás fogás: a krémlevestől a pitéig
Nem tart sokáig a szezon, így most készíts el minél többféle spárgás finomságot! Csupa egyszerű, de isteni receptet mutatunk.

sult-sparga-feta-paradicsom
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tavasz egyik elsőként megjelenő, friss zöldsége a spárga, ami ráadásul tele van vitaminnal, ásványi anyagokkal. Alig tartalmaz viszont kalóriát, vízhajtó hatású, így a diéta során is bármikor bevethető. Őseink gyógynövényként tisztelték. Májusban, körülbelül egy hónapon keresztül tart a szezonja.

A zöld, a fehér és a lila változat is ízletesen elkészíthető. Mi főleg előbbi kettőt használjuk fel főzés, sütés során. A fehér spárga a legkarakteresebb, míg a zöld lágyabb. Bár nem a legolcsóbb zöldség, sok fogáshoz elég belőle kisebb adag is. Érdemes már a vásárlás napján felhasználni. Ügyelj arra, hogy csak olyan zöldséget válogass össze, aminek felülete fényes, a szára nem fás.

A legfinomabb spárgás fogások

A spárgát számtalan módon elkészítheted, lehet belőle krémleves, számításba veheted köretként, és feltétnek is kitűnő. Különféle sós sütiket ugyancsak készíthetsz belőle. Pofonegyszerű, ám ízletes, ha baconbe tekerve vagy parmezánban megsütöd. Érdemes hozzá mártogatóst készíteni, úgy még finomabb. Nézd végig a kedvenc spárgás receptjeinket!

(Képek: Getty Images.)

Ezt is szeretjük