A tojásos, a kolbászos vagy a padlizsános a legjobb? 8 lecsó a világ minden tájáról

Ha nyár, akkor lecsó. Ezzel a világ minden táján hasonlóan vannak. Neked melyik változat ízlik a legjobban?

Lecsók a világ minden tájáról
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A világ minden táján szeretik a lecsót. A paradicsomos-paprikás alaphoz nálunk kolbászt adnak, van, ahol padlizsánnal, tojással dobják fel, megint máshol pedig nem adnak hozzá zöldfűszereken kívül semmi extrát.

A lecsófőzés hálás vitatéma, hiszen mindenki a saját, generációk óta őrzött változatára esküszik. Mi legyen a hagyma, a paprika és a paradicsom aránya? Bő lére legyen eresztve, vagy álljon meg benne a kanál? Szabad-e olajon megfuttatni rajta a hagymát, vagy csak az az étel érdemli meg a "lecsó" nevet, amely füstölt szalonnás alapon készül?

Lecsók a világ minden tájáról

Bárhogy is legyen, az alap - hagyma, paprika és paradicsom - verhetetlen, ezért nem meglepő, hogy sok népnek van meg a saját változata. Az pedig, hogy ezt mivel dobod még fel, kizárólag a te ízléseden múlik.

Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?

Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat. 

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2025. január 7. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

(Borító- és ajánlókép: Getty Images.)

Ezt is szeretjük