Így készül a szerbek kedvelt, nyári egytálétele, a gyuvecs: rizses hús sok paradicsommal és paprikával
A gyuvecs, vagyis a balkáni népek lecsója számtalan módon készíthető, mindenhogy finom.

gyuvecs
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A gyuvecs nemcsak abban hasonlít a mi lecsónkra, hogy hagyma, paprika és paradicsom az alapja, hanem abban is, hogy számtalan különböző változata ismert. Készíthető birka- vagy sertéshúsból éppúgy, mint húsmentesen, padlizsánnal és krumplival dúsítva, serpenyőben vagy sütőben sütve. Most egy darált húsos, enyhén csípős változattal ismerkedhetsz meg.

Szerb gyuvecs receptje

Hozzávalók:

  • 20 dkg darált hús
  • 25 dkg paradicsompüré
  • 15 dkg rizs
  • 10 dkg zöldborsó
  • 4 paradicsom
  • 4 lecsópaprika
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 1 teáskanál cayenne-bors
  • bors
  • kakukkfű
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát kockázd fel. A felét olajon párold üvegesre. Dobd rá a darált húst, sózd, borsozd, és süsd fehéredésig. A rizst sós vízben főzd ki. Közben a paprikát és a paradicsomot kockázd fel. Egy mély serpenyőben hevíts kevés olajat, dobd rá a hagyma másik felét, a borsót és a zöldségeket, fűszerezd őket sóval, borssal, kakukkfűvel és Cayenne-borssal, és süsd őket át. Ha már puhák, keverd hozzájuk a paradicsompürét, és ha szükséges, önts még hozzájuk egy kevés vizet. Add hozzá a rizst és a darált húst, és forrald jól össze. Tálald ajvárral és friss kenyérrel.

Szívesen kipróbálod a különböző népek lecsóit? Ne hagyd ki a menement, vagyis a török tojásos lecsót se!

Ezt is szeretjük