A tojásos, a kolbászos vagy a padlizsános a legjobb? 8 lecsó a világ minden tájáról

Ha nyár, akkor lecsó. Ezzel a világ minden táján hasonlóan vannak. Neked melyik változat ízlik a legjobban?

Lecsók a világ minden tájáról
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A világ minden táján szeretik a lecsót. A paradicsomos-paprikás alaphoz nálunk kolbászt adnak, van, ahol padlizsánnal, tojással dobják fel, megint máshol pedig nem adnak hozzá zöldfűszereken kívül semmi extrát.

A lecsófőzés hálás vitatéma, hiszen mindenki a saját, generációk óta őrzött változatára esküszik. Mi legyen a hagyma, a paprika és a paradicsom aránya? Bő lére legyen eresztve, vagy álljon meg benne a kanál? Szabad-e olajon megfuttatni rajta a hagymát, vagy csak az az étel érdemli meg a "lecsó" nevet, amely füstölt szalonnás alapon készül?

Lecsók a világ minden tájáról

Bárhogy is legyen, az alap - hagyma, paprika és paradicsom - verhetetlen, ezért nem meglepő, hogy sok népnek van meg a saját változata. Az pedig, hogy ezt mivel dobod még fel, kizárólag a te ízléseden múlik.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

(Borító- és ajánlókép: Getty Images.)

Ezt is szeretjük