
Sütőben sült virslis lecsó: megunhatatlan, ízletes ebéd
Ha még nem próbáltad a tepsis lecsót, itt az ideje elkészíteni, hisz az ízek sokkal intenzívebbek lesznek.


A lecsó igazi nyári étel, amit szinte mindenki másként készít. Ha egyszer kipróbálod a sütőben sült variációt, biztos, hogy sokszor fogod hasonló módon elkészíteni. Ha szereted és bírod a csípős paprikát, ne hagyd ki belőle. Köret nem is kell a lecsóhoz, friss kenyérrel tunkolva is tökéletes.
Sütőben sült virslis lecsó
Hozzávalók
- 1 kg paprika
- 5 db közepes paradicsom
- 5 szál virsli
- 2 db vöröshagyma
- 2 teáskanál pirospaprika
- só
- bors
- olaj vagy zsír
- 1 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A hagymát pucold meg, szeleteld fel, a paprikákat mosd meg, csumázd ki, a magjait távolítsd el, és karikázd fel. A paradicsomokat negyedeld fel. Arra ügyelj, hogy körülbelül azonos nagyságúak legyenek, különben nem egyformán puhulnak. A tepsit kend ki olajjal vagy zsírral, és rendezd el benne a feldarabolt zöldségeket.
Ízesítsd sóval, borssal, pirospaprikával és zúzott fokhagymával. Kicsit forgasd össze, és a tetejére is tehetsz kevés zsiradékot. Süsd 180 fokon körülbelül 40 percig. Az utolsó 15 percben rakd hozzá a karikákra vágott virslit is. Sütés közben is érdemes egyszer-kétszer megkeverni. Akkor jó, ha a zöldségek megpuhulnak.
A törökök lecsója fűszeres és tunkolós, kiadós fogás, melyet melegen a legjobb fogyasztani.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept