Sűrű, szaftos cukkinis lecsó: könnyű, mégis laktató
A nyár örök slágere, a lecsó cukkinivel feldobva csak még finomabb lesz.

cukkinis lecso
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Itt a nyár, végre lehet akár minden hétvégén lecsót főzni. Ahány ház, annyi recept, de kísérletezz bátran: a klasszikus paradicsom-paprika keveréket nyugodtan dobd fel egyéb zöldségekkel is, az eredmény csak jobb lesz. A lecsó alá nem kell vizet önteni, mert a paradicsom hamar levet ereszt, így sűrű, szaftos egytálétel lesz a végeredmény.

Cukkinis lecsó receptje

Hozzávalók:

  • 25 dkg lecsópaprika vagy kaliforniai paprika
  • 25 dkg paradicsom
  • 2 cukkini
  • 1 vöröshagyma
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • bors
  • olaj
  • olívabogyó (elhagyható)
  • friss kenyér a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket készítsd elő: mosd meg őket, a paprikát vágd csíkokra, a paradicsomot nagyobb darabokra, a cukkinit karikákra. A vöröshagymát kockázd fel, és kevés olajon fonnyaszd meg. Húzd le a tűzről, keverd hozzá a pirospaprikát, majd dobd rá a zöldségeket. Tedd vissza a tűzre, sózd, borsozd, szórd meg bazsalikommal és oregánóval, és kis lángon főzd az összes hozzávalót puhára. A végén, ha szeretnéd, néhány szem olívabogyót is adhatsz hozzá. Friss, ropogós kenyérrel tálalva az igazi.

Akár házi sütésű lepénykenyérrel is tunkolhatod a sűrű szaftot.

Ezt is szeretjük