Könnyű, nyári rakott zöldség

Sok sajttal az igazi

Ha nincs ötleted, hogy mit főzz, egy jó kis rakottas megmentheti a helyzetet, főleg, hogy tele a piac zöldségekkel.

Használd ki, hogy egyre több friss hazai zöldség kínálja magát a piacokon. Fogyaszthatod őket nyersen vagy főzelékként, de ha egy kis tejföllel és sajttal megbolondítod, akkor rakottast is süthetsz.

Szinte mindegy, hogy milyen zöldségeket kombinálsz össze egymással, arra érdemes csupán figyelni, hogy víztartalmuk azonos legyen, hiszen akkor sülnek meg egyszerre.

Könnyű, nyári rakott zöldség

Hozzávalók:

  • 20 dkg padlizsán
  • 20 dkg cukkini
  • 20 dkg kaliforniai paprika
  • 20 dkg gomba
  • 3 dl húsleves, lehet kockából is
  • 2 doboz tejföl
  • kevés vaj
  • 20 dkg reszelt sajt

A zöldségeket jó alaposan mosd meg, majd karikázd fel azonos vastagságú szeletekre. Egy kivajazott tepsi aljába tegyél egy rétegnyi zöldséget jó alaposan megkeverve.

A tejfölt keverd össze a húslevessel és némi sóval, majd öntsd a zöldségekre a felét. Ismételd meg, és a tetejét szórd meg jó alaposan sajttal, majd told a sütőbe, és süsd 35-40 percet.

17 konyhai eljárás, amit ismerned kell!

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük