Rakott zöldbab
Frissítő tavaszi fogás
A rakottas tökéletes hó végi fogás. Könnyű elkészíteni, így akkor is nekiláthatsz, ha eddig nem sokat tüsténkedtél a konyhában.

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Felejtsd el az uncsi karácsonyi zoknit: ajándékozz élményt! (x) »

Ennek a divatos mintának még Katalin sem tud ellenállni: nem csoda, hogy ilyen népszerű »

Nincs 1 óra, de durván felébreszti az anyagcserét: karcsúsító edzés nemcsak haladóknak »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hó végén tökéletes lehet egy rakott étel, mert egyrészt könnyen melegíthető, másrészt nem szükségesek hozzá drága alapanyagok.

A zöldbabot friss íze pedig tökéletes tavaszi étellé teszi. Készítheted hússal, de ha elhagyod belőle, akkor is nagyon finom.

Rakott zöldbab

Hozzávalók:

  • 75 dkg zöldbab - mirelit is lehet
  • 30 dkg darált pulyka- vagy sertéshús
  • 3 fej vöröshagyma
  • 30 dkg rizs
  • 1 pohár tejföl
  • 2 dl tej
  • 1 tojás
  • zellerzöld
  • vegeta
  • bors
  • majoránna

A rizst főzd meg sós, vegetás vízben. Aprítsd fel a hagymát, olajon dinszteld meg, majd dobd rá a húst, és fehéredésig pirítsd. Ezután sózd és borsozd, majd szórj hozzá majoránnát.

A zöldbabot dobd forró vízbe, főzd 10 percig, de előtte ellenőrizd, hogy nem előfőzött-e. Vajazz ki egy tálat, az aljába szedj egy réteg rizst, erre jöjjön egy réteg hús, utána pedig a leszűrt zöldbab. A tejfölt, a tejet és a tojást keverd össze, majd a felével locsold meg a babot. Ismételd meg, a tetejére szórhatsz reszelt sajtot is, de ezt el is hagyhatod. 25-30 percre told előmelegített sütőbe.

OLVASD EL EZT IS!

kelkaposzta lead
  • káposzta
  • egytálétel

Rakott kelkáposzta

Ezt is szeretjük