Könnyű, nyári rakott zöldség
Sok sajttal az igazi
Ha nincs ötleted, hogy mit főzz, egy jó kis rakottas megmentheti a helyzetet, főleg, hogy tele a piac zöldségekkel.

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

A kávéfilter erre is jó: olcsó trükk a smink tökéletesítésére »

Magyar márka táskái New Yorkban: a Nini Molnar nemzetközi sikerekre tör »

Felejtsd el az uncsi karácsonyi zoknit: ajándékozz élményt! (x) »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Használd ki, hogy egyre több friss hazai zöldség kínálja magát a piacokon. Fogyaszthatod őket nyersen vagy főzelékként, de ha egy kis tejföllel és sajttal megbolondítod, akkor rakottast is süthetsz.

Szinte mindegy, hogy milyen zöldségeket kombinálsz össze egymással, arra érdemes csupán figyelni, hogy víztartalmuk azonos legyen, hiszen akkor sülnek meg egyszerre.

Könnyű, nyári rakott zöldség

Hozzávalók:

  • 20 dkg padlizsán
  • 20 dkg cukkini
  • 20 dkg kaliforniai paprika
  • 20 dkg gomba
  • 3 dl húsleves, lehet kockából is
  • 2 doboz tejföl
  • kevés vaj
  • 20 dkg reszelt sajt

A zöldségeket jó alaposan mosd meg, majd karikázd fel azonos vastagságú szeletekre. Egy kivajazott tepsi aljába tegyél egy rétegnyi zöldséget jó alaposan megkeverve.

A tejfölt keverd össze a húslevessel és némi sóval, majd öntsd a zöldségekre a felét. Ismételd meg, és a tetejét szórd meg jó alaposan sajttal, majd told a sütőbe, és süsd 35-40 percet.

OLVASD EL EZT IS!

toltott paradicsom lead jo
  • paradicsom
  • egytálétel

Magyaros töltött paradicsom

zoldbablead
  • egytálétel
  • zöldbab

Rakott zöldbab

Ezt is szeretjük