Kínai csípős, szezámmagos csirke
A szezámmagos csirke népszerű ebéd, finom és olcsó, próbáld ki!
A kínai gyorséttermek egyik legnépszerűbb fogása a ropogós, enyhén csípős, kicsit édeskés, szezámmaggal szórt csirkemell, amit nem is olyan bonyolult elkészíteni otthon, ráadásul biztos lehetsz benne, hogy nem kerül bele valami nemkívánatos adalék.
Ha van kéznél panko bunda, azzal sokkal egyszerűbb a dolgod, de azért így sem bonyolult.
Szezámmagos csirke
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemell
- 15 dkg liszt
- 2 tojás
- 3 evőkanálnyi keményítő
- 5 evőkanálnyi szezámmag
- 3-4 evőkanálnyi csípős paprikakrém
- 7-8 evőkanálnyi méz
- só
- olaj
Elkészítés ideje:
40 perc.
Elkészítés menete:
A csirkemellet mosd meg alaposan, távolítsd el a nem szükséges részeket, majd kockázd fel a húst, és sózd be.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Ezután a lisztet keverd össze a két tojással, valamint a keményítővel, és forgasd meg benne az összes húsdarabot. A szezámmagot és a paprikakrémet keverd el a mézzel, az adagokat ízlésed szerint alakítsd.
Bő, forró olajban süsd ki a bundás húsdarabokat, majd amint megpirultak, szedd ki, és forgasd meg őket a szezámmagos-mézes pácban úgy, hogy abból mindenhova jusson. Ezután tedd őket egy tálba, és már kész is vagy.
OLVASD EL EZT IS!
- sör
- méz
Sörben és mézben sült csirkemell
- csirke
- húsételek
Omlós csirkecomb mandulabundában
- húsételek
- kacsasült