Kínai csípős, szezámmagos csirke
Otthon is elkészítheted a gyorséttermi kedvencet!
A szezámmagos csirke népszerű ebéd, finom és olcsó, próbáld ki!

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Szorítja, nyomja a lábad a cipő? Okos trükkök, melyekkel kényelmessé teheted »

Tökéletes szemöldök gyanta nélkül: így fésüld, hogy szedni is alig kelljen »

Nincs köldöke a Victoria’s Secret modelljének: ilyen a hasa retus nélkül »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A kínai gyorséttermek egyik legnépszerűbb fogása a ropogós, enyhén csípős, kicsit édeskés, szezámmaggal szórt csirkemell, amit nem is olyan bonyolult elkészíteni otthon, ráadásul biztos lehetsz benne, hogy nem kerül bele valami nemkívánatos adalék.

Ha van kéznél panko bunda, azzal sokkal egyszerűbb a dolgod, de azért így sem bonyolult.

Szezámmagos csirke

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemell
  • 15 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 3 evőkanálnyi keményítő
  • 5 evőkanálnyi szezámmag
  • 3-4 evőkanálnyi csípős paprikakrém
  • 7-8 evőkanálnyi méz
  • olaj

Elkészítés ideje:

40 perc.

Elkészítés menete:

A csirkemellet mosd meg alaposan, távolítsd el a nem szükséges részeket, majd kockázd fel a húst, és sózd be.

Ezután a lisztet keverd össze a két tojással, valamint a keményítővel, és forgasd meg benne az összes húsdarabot. A szezámmagot és a paprikakrémet keverd el a mézzel, az adagokat ízlésed szerint alakítsd.

Bő, forró olajban süsd ki a bundás húsdarabokat, majd amint megpirultak, szedd ki, és forgasd meg őket a szezámmagos-mézes pácban úgy, hogy abból mindenhova jusson. Ezután tedd őket egy tálba, és már kész is vagy.

Ezt is szeretjük