8 nagyon finom húsvéti étel a füstölt sonkától a babkáig: nem múlhat el az ünnep nélkülük
Füstölt sonka, majonézes saláták és babka: ezek a hagyományos húsvéti ételek nem hiányozhatnak az ünnepi asztalról.
Míg a legtöbb országban a bárány számít hagyományos húsvéti receptnek - hiszen Jézus is azt fogyasztotta az utolsó vacsorán - Magyarországon hagyományosan sonkát teszünk ilyenkor az asztalra. Mindez praktikus okokból alakult így, hiszen hűtő híján a füstölt sonka volt az utolsó húsféle, ami tavasszal még fogyasztható állapotban maradt.
A negyvennapos böjt után mindenkinek jólesett egy igazi fejedelmi lakoma. Családonként és tájegységenként változó, hogy mikor fogyasztjuk a húsvéti menüt: vannak, akik már nagyszombaton naplemente után körülülik az ünnepi asztalt, mások vasárnap reggelire vagy ebédre szolgálják fel a finom falatokat.
Hagyományos húsvéti receptek
A menü azonban a legtöbb helyen hasonló. Sehol nem múlhat el az ünnep füstölt sonka, majonézes saláták, tojás és valamilyen kalácsféle nélkül. Emellett főképp az ország keleti tájain ismert a sárgatúró, ami eredetileg a görögkeleti vallásúak kedvelt édessége volt.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- kijevi csirkemell
- húsételek