Húsvéti sonkatekercs klasszikus tormás krémmel: az utolsó pillanatban is elkészítheted
Az ünnepi hidegtálak elképzelhetetlenek sonkatekercs nélkül. Ez a tormás krém egyszerű és isteni.

sonka-tormakremmel
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sonkatekercs nem válik unalmassá, ha nem mindig ugyanazzal a töltelékkel kínálod. Húsvétkor a tormás változat biztos befutó, főleg, ha friss, házi tormát használsz hozzá. A besamel selymesebb lesz, ha a tej egy részét tejszínre cseréled. 

Sonkatekercs tormás krémmel

Hozzávalók

  • 18 dkg vaj
  • 15 dkg ecetes reszelt torma
  • 10 szelet sonka
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 dl tej
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

Olvassz fel nyolc deka vajat egy lábasban, szórd bele a lisztet, és kevergesd addig, amíg elkezd színesedni. A tűzről félrehúzva öntsd hozzá a hideg tejet és a tejszínt, majd keverd csomómentesre. Tedd vissza a tűzre, és főzd addig, amíg besűrűsödik. Közben ízesítsd sóval, borssal és szerecsendióval, majd hagyd kihűlni.

A maradék vajat habosítsd, keverd hozzá a kihűlt besamelt és a reszelt tormát, majd alaposan dolgozd össze. Töltsd át habzsákba, majd a sonkaszeletekre nyomj a tormakrémből, és göngyöld fel. A tekercsek végeit díszítheted tormakrémmel és zöldségekkel.
A húsvéti hidegtálra a töltött tojás is tökéletes. Próbáltad már avokádóval?

Ezt is szeretjük