
Isteni húsvéti csibék töltött tojásból: így tálald kreatívan
A húsvéti asztalon jól mutatnak ezek a töltött tojásból készült, cuki kiscsibék.


Add meg a módját az ünnepi asztalnak, tálald a húsvéti finomságokat kreatívan! A tojásból készült csibék egyszerű és mutatós előételnek is tökéletesek, de jól mennek a sonka mellé, sőt kínálhatod a hidegtálon vagy akár salátaágyon. Biztos lehetsz benne, hogy a gyerekek körében is nagyon népszerűek lesznek. A tojás belseje finom krémes.
Húsvéti csibék töltött tojásból
Hozzávalók
- 8 db tojás
- 2 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál majonéz
- 1 teáskanál mustár
- 16 szem bors
- 1 kisebb darab sárgarépa
- só
- őrölt bors
Elkészítés:
A tojásokat főzd keményre forrástól számított 10 perc alatt. Pucold meg úgy, hogy a fehérje ne sérüljön, és hagyd kihűlni. A fehérjéket egy hegyes késsel óvatosan vágd be cikkcakkosan. A sárgáját kanalazd ki, egy tálban villával törd össze, add hozzá a tejfölt, a majonézt, a mustárt, sózd, borsozd ízlés szerint.
Töltsd vissza a masszát kanállal vagy nyomózsákkal a tojásfehérje alsó részébe, és rakd rá vissza a tetejét. Szúrj mindegyikbe két borsot a szemeknek, vágj kis háromszögeket répából az orroknak.
Készíthetsz a töltött tojás mellé édes-sós húsvéti zsemlét, ami a vajtól és a tejtől jó foszlós lesz.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept