8 isteni fánk bevált receptje a szalagostól a túrósig - Süsd meg a farsangi időszakban akár az összeset
Ha farsang, akkor fánk! Készítsd el hagyományos kelt tésztából, sütőporral, gyümölccsel vagy túróval a tésztájában - mindenhogy isteni.

szalagos fank
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ilyenkor februárban az is eszik fánkot, aki amúgy igyekszik vigyázni az alakjára, hiszen a boltok polcain ott roskadoznak a finomabbnál finomabb, kerek édességek. És bár ezek is ínycsiklandók, még jobb, ha otthon készíted el a farsangi édességet.

 

De miért pont fánkot eszünk farsangkor? Erre a válasz egyszerű: mert finom. A böjt előtt mindenki igyekezett, amennyire csak lehet, megtölteni a gyomrát, hogy utána annál több tartalékkal kezdje a negyvennapos visszafogott időszakot. A hagyomány is úgy tartotta, hogy minél többet eszünk farsangkor, annál jobb lesz a termés.

Farsangi fánkok

A hagyományos fánk kelt tésztából készül, és bő olajban sül. Szalagos, ami annyit jelent, hogy a közepén egy vékony fehér csík húzódik. Variálható azonban ezerféleképpen: kerülhet a tésztájába túró, banán, alma vagy akár sütőtök is, kilyukaszthatod a közepét, készítheted egyszerű kevert tésztából, és sütheted sütőben is. Válaszd ki a neked tetszőt, és kezdődhet a farsangi fánkevés!

Ezt is szeretjük