8 isteni fánk bevált receptje a szalagostól a túrósig - Süsd meg a farsangi időszakban akár az összeset

Ha farsang, akkor fánk! Készítsd el hagyományos kelt tésztából, sütőporral, gyümölccsel vagy túróval a tésztájában - mindenhogy isteni.

szalagos fank

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ilyenkor februárban az is eszik fánkot, aki amúgy igyekszik vigyázni az alakjára, hiszen a boltok polcain ott roskadoznak a finomabbnál finomabb, kerek édességek. És bár ezek is ínycsiklandók, még jobb, ha otthon készíted el a farsangi édességet.

 

De miért pont fánkot eszünk farsangkor? Erre a válasz egyszerű: mert finom. A böjt előtt mindenki igyekezett, amennyire csak lehet, megtölteni a gyomrát, hogy utána annál több tartalékkal kezdje a negyvennapos visszafogott időszakot. A hagyomány is úgy tartotta, hogy minél többet eszünk farsangkor, annál jobb lesz a termés.

Farsangi fánkok

A hagyományos fánk kelt tésztából készül, és bő olajban sül. Szalagos, ami annyit jelent, hogy a közepén egy vékony fehér csík húzódik. Variálható azonban ezerféleképpen: kerülhet a tésztájába túró, banán, alma vagy akár sütőtök is, kilyukaszthatod a közepét, készítheted egyszerű kevert tésztából, és sütheted sütőben is. Válaszd ki a neked tetszőt, és kezdődhet a farsangi fánkevés!

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük