Így lesz tökéletes és nagyon finom a húsvéti sonka: a legfontosabb szabályok

Ahhoz, hogy jól sikerüljön a húsvéti főtt sonka, vess be néhány praktikát!

husveti-sonka
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A húsvéti asztal a legtöbb családban elképzelhetetlen főtt sonka nélkül. Ebben az időszakban háztartásonként átlagosan 2,4 kilogramm fogy belőle. A siker titka a megfelelő sonka kiválasztása. Ha teheted, ne gyorspácoltat vegyél, és ne legyen túl füstös. A főzőlevet ne öntsd ki, tökéletes lesz bableveshez, lencsefőzelékhez vagy töltött káposztához. 

Húsvéti sonka főzése

Hozzávalók

  • 1.5 kg sonka
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 db babérlevél
  • 5 szem egész bors
  • kömény (opcionális)
  • zöldfűszerek (opcionális)
Recept idők

Elkészítés:

A tökéletes eredményhez minőségi sonkát válassz. A legnépszerűbb a parasztsonka, míg a hentesek legkevésbé a gyorspácolt változatokat javasolják. A zsíros részt akkor se vágd le róla főzés előtt, ha nem eszed meg. Tedd valamivel több hideg vízbe, mint amennyi ellepi. Áztasd legalább négy-hat órát, még jobb, ha egész éjszaka hagyod a vízben. 
 

Másnap tedd át egy lábosba, öntsd fel vízzel. Rakj mellé vöröshagymát, fokhagymagerezdeket, borsot, babérlevelet. Vannak, akik köményt és zöldfűszereket is tesznek a főzőlébe. Úgy tartják, hogy kis lángon annyi ideig kell főzni, ahány kiló maga a sonka. 
Ha könnyen belemegy egy hústű, vedd le a lángról, és hagyd a főzőlében kihűlni. 
A sonkához jól illik a töltött tojás, amit egyáltalán nem nehéz elkészíteni. 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük