8 nagyon finom húsvéti étel a füstölt sonkától a babkáig: nem múlhat el az ünnep nélkülük

Füstölt sonka, majonézes saláták és babka: ezek a hagyományos húsvéti ételek nem hiányozhatnak az ünnepi asztalról.

kalacs
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Míg a legtöbb országban a bárány számít hagyományos húsvéti receptnek - hiszen Jézus is azt fogyasztotta az utolsó vacsorán - Magyarországon hagyományosan sonkát teszünk ilyenkor az asztalra. Mindez praktikus okokból alakult így, hiszen hűtő híján a füstölt sonka volt az utolsó húsféle, ami tavasszal még fogyasztható állapotban maradt.

A negyvennapos böjt után mindenkinek jólesett egy igazi fejedelmi lakoma. Családonként és tájegységenként változó, hogy mikor fogyasztjuk a húsvéti menüt: vannak, akik már nagyszombaton naplemente után körülülik az ünnepi asztalt, mások vasárnap reggelire vagy ebédre szolgálják fel a finom falatokat.

Hagyományos húsvéti receptek

A menü azonban a legtöbb helyen hasonló. Sehol nem múlhat el az ünnep füstölt sonka, majonézes saláták, tojás és valamilyen kalácsféle nélkül. Emellett főképp az ország keleti tájain ismert a sárgatúró, ami eredetileg a görögkeleti vallásúak kedvelt édessége volt.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük