8 nagyon finom húsvéti étel a füstölt sonkától a babkáig: nem múlhat el az ünnep nélkülük
Füstölt sonka, majonézes saláták és babka: ezek a hagyományos húsvéti ételek nem hiányozhatnak az ünnepi asztalról.
Míg a legtöbb országban a bárány számít hagyományos húsvéti receptnek - hiszen Jézus is azt fogyasztotta az utolsó vacsorán - Magyarországon hagyományosan sonkát teszünk ilyenkor az asztalra. Mindez praktikus okokból alakult így, hiszen hűtő híján a füstölt sonka volt az utolsó húsféle, ami tavasszal még fogyasztható állapotban maradt.
A negyvennapos böjt után mindenkinek jólesett egy igazi fejedelmi lakoma. Családonként és tájegységenként változó, hogy mikor fogyasztjuk a húsvéti menüt: vannak, akik már nagyszombaton naplemente után körülülik az ünnepi asztalt, mások vasárnap reggelire vagy ebédre szolgálják fel a finom falatokat.
Hagyományos húsvéti receptek
A menü azonban a legtöbb helyen hasonló. Sehol nem múlhat el az ünnep füstölt sonka, majonézes saláták, tojás és valamilyen kalácsféle nélkül. Emellett főképp az ország keleti tájain ismert a sárgatúró, ami eredetileg a görögkeleti vallásúak kedvelt édessége volt.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- kijevi csirkemell
- húsételek