8 nagyon finom húsvéti étel a füstölt sonkától a babkáig: nem múlhat el az ünnep nélkülük
Füstölt sonka, majonézes saláták és babka: ezek a hagyományos húsvéti ételek nem hiányozhatnak az ünnepi asztalról.


- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
Míg a legtöbb országban a bárány számít hagyományos húsvéti receptnek - hiszen Jézus is azt fogyasztotta az utolsó vacsorán - Magyarországon hagyományosan sonkát teszünk ilyenkor az asztalra. Mindez praktikus okokból alakult így, hiszen hűtő híján a füstölt sonka volt az utolsó húsféle, ami tavasszal még fogyasztható állapotban maradt.
A negyvennapos böjt után mindenkinek jólesett egy igazi fejedelmi lakoma. Családonként és tájegységenként változó, hogy mikor fogyasztjuk a húsvéti menüt: vannak, akik már nagyszombaton naplemente után körülülik az ünnepi asztalt, mások vasárnap reggelire vagy ebédre szolgálják fel a finom falatokat.
Hagyományos húsvéti receptek
A menü azonban a legtöbb helyen hasonló. Sehol nem múlhat el az ünnep füstölt sonka, majonézes saláták, tojás és valamilyen kalácsféle nélkül. Emellett főképp az ország keleti tájain ismert a sárgatúró, ami eredetileg a görögkeleti vallásúak kedvelt édessége volt.
OLVASD EL EZT IS!

- kijevi csirkemell
- húsételek