Fantasztikusan omlós báránysült: a fűszervajtól még finomabb
A báránysült igazi húsvéti csemege, egyáltalán nem bonyolult elkészíteni, de nem árt odafigyelni néhány dologra.

- Így varrtál már fel gombot? – Apró részlet a ruhán, de sokat dob rajta »
- A High School Musical 36 éves színésznője ma is bevállalhatná egy tinilány szerepét: Ashley Tisdale szépségrutinja alapos, de egyszerű »
- Nőies szandálok lapos talpútól a magassarkúig: árakkal mutatjuk a színes, vidám, sikkes darabokat »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Rúzsa Magdi először mindhárom babájával egy fotón: már 4 hónaposak az ikrek
- Átmennél most a földrajzérettségin? 10 kérdés, amire tudni kellett a választ
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
Sok országban nem sonkát, hanem bárányt fogyasztanak húsvétkor, ezzel is követve Jézus és tanítványai példáját. Ha te is szeretnél egy kis változatosságot csempészni az ünnepi menübe, mindenképpen próbáld ki ezt a fűszervajjal megbolondított báránycombot. Készítésének a titka, hogy sütés előtt fűszeres pácban kell érlelni a húst több órán, vagy akár egy éjszakán keresztül. A bőrét szurkáld meg sűrűn villával, így az ízek lehatolnak a hús belsejébe.
Fűszervajas báránysült receptje
Hozzávalók
- 1.5 kg kisebb báránycomb
- 8 dkg vaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál őrölt rozmaring
- só
- bors
Elkészítés:
A báránycombot tisztítsd meg a faggyútól, mosd meg, majd töröld szárazra, és sűrűn szurkáld meg villával. Egy kis tálban keverd össze a vajat az átnyomott fokhagymagerezdekkel, a rozmaringgal, a sóval és a borssal, majd alaposan dörzsöld be vele a húst, külön odafigyelve, hogy a résekbe is bőven jusson a fűszervajból. Hűtőben pihentesd néhány órát.
A sütőt melegítsd elő 200 fokra. A combot helyezd mély tepsibe, takard le alufóliával, és két óra alatt süsd szép pirosra. Időnként a keletkező szafttal locsold meg. Ha már könnyedén bele tudsz szúrni egy villát, biztosan elkészült. Ne süsd túl, akkor az igazi, ha a közepe még rózsaszínes. Felvágás előtt pihentesd legalább negyedórát, csak utána tálald.
Előételként remek választás lehet a húsvéti asztalra a töltött tojás.
Még több recept