8 recept sárgabarackból, amit készíts el idén: hagyományos és újszerű fogásokat is mutatunk

Sárgabarackból soha nem elég! Mutatjuk, mennyi finomság készülhet belőle.

Ételek sárgabarackból
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bár a sárgabarack önmagában is eteti magát, annyira finom, számtalan formában kerülhet az ételekbe is. Legtöbbször édességbe szoktuk tenni, de sülhet együtt hússal is, a hamisítatlan házi baracklekvárt pedig keveseknek kell külön bemutatni.

A sárgabarack - vagy másik ismert nevén kajszibarack - eredetileg Kínából származik, de ma már 68 országban termesztik az egész világon. A szárazságot elég jól tűri, az átlagosnál hidegebb teleket követően azonban kevesebb termést hoz.

Receptek sárgabarackkal

Használd ki a nyarat, és készíts sokféle ételt sárgabarackból! Azért a téli időszakról se feledkezz meg, tegyél el belőle lekvár vagy befőtt formájában a hűvösebb időszakokra, így ha egy kis nyárra vágysz, csak le kell majd kapnod egy üveggel belőle a polcról.

Milyen étel az angyalbögyörő? 8 kérdés meglepő és vicces ételnevekről, amelyeken jót fogsz szórakozni

Eleinknek sem kellett ötletekért a szomszédba menni, ha meglepő vagy vicces nevet kerestek egyes ételeknek. Te hányat ismersz fel ezek közül?

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Képek: Getty Images

Ezt is szeretjük