Remegős sárgabarackos panna cotta: negyedóra alatt kész, és már csak hűteni kell
Készítsd el a panna cottát barackból, nagyon kevés munkával!
A barackos panna cotta tökéletes édesség a meleg nyári napokon: pillanatok alatt készen van, hideg, és nem túl édes. Készítheted számtalan változatban: most egy sárgabarackos receptet mutatunk.
Sárgabarackos panna cotta
Hozzávalók 4 pohárhoz
- 25 dkg kimagozott sárgabarack + a díszítéshez
- 10 dkg cukor
- 5 dl habtejszín
- 4 lapzselatin
Elkészítés:
A megmosott, kimagozott és feldarabolt barackot egy evőkanál cukorral tedd fel főni. Ha kész, pürésítsd, és hagyd kihűlni.
A zselatinlapokat áztasd hideg vízbe.
A tejszínt melegítsd össze a maradék cukorral. Ne forrald fel! A meleg tejszínt húzd le a tűzről, és keverd el a kinyomkodott zselatinlapokkal és a barackpürével, amíg egynemű lesz. Ekkor kanalazd poharakba, és tedd a hűtőbe 4-5 órára, hogy összeálljon. Tálaláskor borítsd ki tányérra, és díszítsd felszeletelt barackkal.
A barackos gombóc is hamisítatlan nyári édesség: miért vennéd meg a mélyhűtött változatot, ha magad is elkészítheted?
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept