Omlós és krémes sárgabarackos-túrós süti: ropogós morzsa pirul a tetejére

A sárgabarackos-túrós süti különlegessége, hogy a tetejét ropogós morzsa fedi.

sargabarackos-turos suti
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A morzsasüti sárgabarackos-túrós változatban is mennyei. Ehhez az édességhez a lágy, gyümölcsös krémet két réteg morzsa közé kell elsimítani. Nem kell hozzá sok liszt, inkább a töltelék dominál benne.

Sárgabarackos-túrós morzsasüti

Hozzávalók 4 személyre

A tésztához

  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 7.5 dkg cukor

A töltelékhez

  • 50 dkg sárgabarack
  • 25 dkg túró
  • 7.5 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
Recept idők

Elkészítés:

Az alaphoz a lisztet és a cukrot egy tálban morzsold el a vajjal úgy, hogy ne egynemű, inkább morzsalékos tésztát kapj. A töltelékhez a barackokat mosd meg, csepegtesd le, magozd ki és kockázd fel. A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből verj kemény habot. A túrót keverd el a tojássárgákkal, a cukrokkal és a reszelt citromhéjjal, majd forgasd bele a tojáshabot is, végül add hozzá a felkockázott barackot. A morzsás tészta felét szórd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Kend el rajta a túrótölteléket, fedd be a maradék morzsával, és told 200 fokos sütőbe 45 percre, amíg ropogósra pirul a teteje.

Morzsasütit akkor is készíthetsz, ha a nyárnak már vége lesz: almás-körtés töltelékkel is ellenállhatatlan.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük