Házi, sárgabarackos gombóc krumplis tésztából - Már a dédike is így készítette

Hagyd a mirelitet, a saját készítésű sárgabarackos gombóc az igazi! Ráadásul ezzel a recepttel könnyű dolgod lesz.

Házi, sárgabarackos gombóc krumplis tésztából - Már a dédike is így készítette
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Barackszezonban kötelező: a krumplis tésztájú gombóc pedig egyszerűbb, mint gondolnád. Ha minél tovább szeretnéd megőrizni a nyár csodás ízeit, készíts egyszerre nagyobb adagot, és kifőzés előtt rakd a tészta egy részét a fagyasztóba. Ha teheted, a sárgabarackos gombóchoz öregebb krumplit használj, hisz az újnak még nagyon magas a víztartalma, így jóval több lisztet vesz fel. 

Sárgabarackos gombóc

Hozzávalók

  • 80 dkg krumpli
  • 70 dkg sárgabarack
  • 30 dkg liszt
  • 12 dkg zsemlemorzsa
  • 5 dkg cukor
  • 3 evőkanál étolaj
  • 2 teáskanál fahéj
  • 1 db tojás
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit mosd meg, és enyhén sós vízben főzd puhára körülbelül 20 perc alatt. Szűrd le, hűtsd egy kicsit, majd pucold meg, és még melegen törd meg. Várd meg, míg teljesen kihűl, majd dobj hozzá sót, rakd hozzá a tojást, és annyi lisztet, amennyit felvesz. Gyúrd össze, a tészta legyen rugalmas, könnyen formázható.

Lisztezett felületen nyújtsd ki körülbelül fél centi vastagra. Vágd fel 10x10 centis négyzetekre, mindegyik közepébe rakj egy megmosott és kimagozott barackot, majd szórd meg kevés fahéjas cukorral. A tészta négy sarkát összefogva, óvatosan formázz kis batyukat. Ügyelj arra, hogy sehol ne legyen lyukas a gombóc.

Tedd a tésztát forrásban levő vízbe, és főzd körülbelül 10 percig. Várd meg, míg a gombócok feljönnek a víz tetejére, utána főzd egy-két percig, és szűrd le. Forgasd meg kevés olajon megpirított zsemlemorzsában, kicsit rázogasd meg az edényt. Porcukorral megszórva kínáld.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük