4 egyszerű és finom főzelék
A főzelék egészséges, és egyáltalán nem unalmas. Próbáld ki izgalmas és könnyen elkészíthető változatait! A gyerekek is szeretni fogják.
Vöröslencse-főzelék
Hozzávalók:
- 20 dkg vöröslencse
- 1 kis fej vöröshagyma
- 4 evőkanál olaj
- 1 evőkanál apróra vágott mentalevél
- 1 kiskanál liszt
- 1 evőkanál paradicsompüré
- só
- őrölt fehér bors
A lencsét mosd át többször váltott hideg vízben, majd főzd annyi vízben, amennyi épp ellepi. Add hozzá a megtisztított és kockára vágott hagymát, és párold puhára. Forrósítsd fel az olajat egy kisebb, nyeles edényben, és futtasd meg benne az apróra vágott mentalevelet.
Hintsd meg a liszttel, kissé pirítsd meg, majd továbbra is kevergetve add hozzá a paradicsompürét, és süsd barnára, de ne égesd oda. A lencsét a levével együtt öntsd rá, sózd, borsozd, és sűrítsd be. Pár percig még forrald.
Répafőzelék
Hozzávalók:
- 50 dkg sárgarépa
- 2 teáskanál liszt
- 1 csokor petrezselyem és citromfű vegyesen
- tej
- vaj
- só
Egy nagyobb edényben olvaszd meg a vajat, szórd rá a karikákra vágott répát, és folyamatos kevergetés közben pirítsd néhány percig. Picit sózd meg, öntsd fel egy deci vízzel, és fedő alatt főzd 5-10 percig. Közben fél deci hideg tejben csomómentesen keverj el két teáskanál lisztet, majd állandó kevergetés mellett öntsd a répára. Ha már sűrűsödni kezd, önts hozzá annyi tejet, hogy éppen ellepje a répaszeleteket. Egyszer forrald még fel. Tálalás előtt keverd bele az apróra vágott petrezselymet és a citromfüvet.
Szalonnás burgonyafőzelék
Hozzávalók:
-
1 kg burgonya
-
15 dkg füstölt szalonna
-
2 fej vöröshagyma
-
2 evőkanál liszt
-
1 húsleveskocka
-
só
-
törött bors
A meghámozott burgonyát sós vízben főzd puhára, és szűrd le. A szalonnát szeleteld fel, cakkozd be, és süsd ropogósra, majd vedd ki, és tedd félre. A zsírjában pirítsd meg az apróra vágott hagymát, hintsd meg a liszttel, és engedd fel fél liter krumplilével vagy vízzel, amelyben a leveskockát feloldottad. Rakd bele a megpuhult burgonyát, és törött borssal meghintve együtt párold néhány percig. Tálaláskor rakd a főzelék tetejére a ropogós szalonnaszeleteket.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Pikáns gombafőzelék
Hozzávalók:
- 60 dkg vargánya gomba
- 1 evőkanál vaj
- 1 evőkanál liszt
- körülbelül 2 dl húsleves
- 2 dl tejföl
- 1-2 evőkanál citromlé
- 1 csokor petrezselyemzöld
- só
- bors
- paprika
A csöves részétől megtisztított, szeletekre vágott gombát párold forró vajon pár percig. Szórd rá a lisztet, ízesítsd sóval, borssal, paprikával és a felaprított petrezselyemzölddel. Adj hozzá annyi levest, hogy főzelék állagú legyen. Forrald 15 percig, majd a tűzről levéve add hozzá a tejfölt és a citromlevet. Friss kenyérrel a legfinomabb.
OLVASD EL EZT IS!
- lazac
- spenót
A tökéletes spenótfőzelék receptje
- pörkölt
- egytálétel
A 4 legjobb rakott karfiol recept
- egytálétel
- rakott zöldség