4 egyszerű és finom főzelék
35 perc, és kész!
A főzelék egészséges, és egyáltalán nem unalmas. Próbáld ki izgalmas és könnyen elkészíthető változatait! A gyerekek is szeretni fogják.

Ez is érdekelhet
    • 29
    • 30
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 7
    • 8
    • 9
    • 10
    • 11
    • 12
    • 13
    • 14
    • 15
    • 16
    • 17
    • 18
    • 19
    • 20
    • 21
    • 22
    • 23
    • 24
    • 25
    • 26
beauty and style
Top olvasott cikkek

Vöröslencse-főzelék

Hozzávalók:

  • 20 dkg vöröslencse
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál apróra vágott mentalevél
  • 1 kiskanál liszt
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • őrölt fehér bors

A lencsét mosd át többször váltott hideg vízben, majd főzd annyi vízben, amennyi épp ellepi. Add hozzá a megtisztított és kockára vágott hagymát, és párold puhára. Forrósítsd fel az olajat egy kisebb, nyeles edényben, és futtasd meg benne az apróra vágott mentalevelet.

Hintsd meg a liszttel, kissé pirítsd meg, majd továbbra is kevergetve add hozzá a paradicsompürét, és süsd barnára, de ne égesd oda. A lencsét a levével együtt öntsd rá, sózd, borsozd, és sűrítsd be. Pár percig még forrald.

Répafőzelék

Hozzávalók:

  • 50 dkg sárgarépa
  • 2 teáskanál liszt
  • 1 csokor petrezselyem és citromfű vegyesen
  • tej
  • vaj

Egy nagyobb edényben olvaszd meg a vajat, szórd rá a karikákra vágott répát, és folyamatos kevergetés közben pirítsd néhány percig. Picit sózd meg, öntsd fel egy deci vízzel, és fedő alatt főzd 5-10 percig. Közben fél deci hideg tejben csomómentesen keverj el két teáskanál lisztet, majd állandó kevergetés mellett öntsd a répára. Ha már sűrűsödni kezd, önts hozzá annyi tejet, hogy éppen ellepje a répaszeleteket. Egyszer forrald még fel. Tálalás előtt keverd bele az apróra vágott petrezselymet és a citromfüvet.

Szalonnás burgonyafőzelék

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 húsleveskocka
  • törött bors

A meghámozott burgonyát sós vízben főzd puhára, és szűrd le. A szalonnát szeleteld fel, cakkozd be, és süsd ropogósra, majd vedd ki, és tedd félre. A zsírjában pirítsd meg az apróra vágott hagymát, hintsd meg a liszttel, és engedd fel fél liter krumplilével vagy vízzel, amelyben a leveskockát feloldottad. Rakd bele a megpuhult burgonyát, és törött borssal meghintve együtt párold néhány percig. Tálaláskor rakd a főzelék tetejére a ropogós szalonnaszeleteket.

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Pikáns gombafőzelék

Hozzávalók:

  • 60 dkg vargánya gomba
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál liszt
  • körülbelül 2 dl húsleves
  • 2 dl tejföl
  • 1-2 evőkanál citromlé
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • bors
  • paprika

A csöves részétől megtisztított, szeletekre vágott gombát párold forró vajon pár percig. Szórd rá a lisztet, ízesítsd sóval, borssal, paprikával és a felaprított petrezselyemzölddel. Adj hozzá annyi levest, hogy főzelék állagú legyen. Forrald 15 percig, majd a tűzről levéve add hozzá a tejfölt és a citromlevet. Friss kenyérrel a legfinomabb.

OLVASD EL EZT IS!

padlizsan
  • egytálétel
  • rakott zöldség

30 perces rakottasok

Ezt is szeretjük