
A tökéletes spenótfőzelék receptje
A spenótot talán általános iskolában még ciki szeretni, felnőttként azonban nyugodtan bevállalhatod. Hidd el, nagyon finom is tud lenni.

A paraj vagy ismertebb nevén a spenót nagyon sokoldalú zöldség, hiszen levesként, főételként, salátaként, de akár még desszertnek is elkészítheted. Ráadásul ez az egyik legmagasabb K-vitamin-tartalmú zöldség.
Persze a legismertebb változat a jó öreg spenótfőzelék, melynek receptjét most te is elsajátíthatod.
Spenótfőzelék
Hozzávalók:
- 60 dkg spenót
- 3 dl tej
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál liszt
- 1 dl olaj
- só
A spenótot mosd meg, majd tedd egy lábosba. Öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje, sózd meg ízlésed szerint, és tedd bele a zúzott fokhagymát. Ha puha, szedd ki a vízből, és turmixold össze, daráld le, vagy deszkán vágd apróra. Az olajból és a lisztből készíts rántást, add hozzá a spenótot, és tejjel hígítsd megfelelő állagúra. Ízlés szerint főtt tojással tálald.
Spenótos penne
Hozzávalók:
- 45 dkg spenót
- 40 dkg penne tészta
- 15 dkg feta sajt
- 10 dkg parmezán
- 4 dl tej
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál liszt
- rozmaring
- só
- bors
A zúzott fokhagymát pici olajon pirítsd meg, majd szórd hozzá a lisztet, és készíts világos rántást. A spenótot főzd meg sós vízben, majd szedd ki, és turmixold össze.
Tedd a rántáshoz, és folytonos kevergetés mellett öntsd fel tejjel. Keverd csomómentesre, majd ízlésed szerint fűszerezd. A feta sajtot reszeld bele, majd a sós vízben kifőzött és lecsepegtetett pennével együtt keverd a szószhoz. Tálaláskor szórd meg reszelt parmezánnal.
Spenótos csirkecomb
Hozzávalók:
- 20 dkg friss spenót
- 8 krumpli
- 4 csirkecomb
- 3 dkg reszelt parmezán
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dkg fenyőmag
- 1 dl fehérbor
- fél dl olívaolaj
- fél fej hagyma
- só
- bors
A csirkecombokat tisztítás után sózd meg. A spenótot a zúzott fokhagymával, a fenyőmaggal, valamint az olívaolajjal turmixold össze. Ízlés szerint borsozd meg, és reszeld bele a parmezánt. Az így kapott masszát töltsd a csirkecomb bőre alá. A hagymát vágd karikákra, és egy jénai tál aljába szórd bele. Tedd rá a csirkecombokat, és locsold meg a borral. Fedd le, és körülbelül 45 percig párold előmelegített sütőben. A krumplit mosd meg, és tedd a mikrohullámú sütőbe 6-7 percre, majd szedd le a héját, és negyedeld el. Amikor a csirkéről leveszed a fedőt, tedd be a krumplikat mellé. Pirítsd meg a hússal egyetemben, és már tálalhatod is.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Spenótos lasagne lazacszeletekkel
Hozzávalók:
- 50 dkg spenót
- 50 dkg lazacfilé
- 15 dkg parmezán
- 2 paradicsom
- 1 vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 dl tejföl
- 1 dl tejszín
- 1 kiskanál citromlé
- lasagne-lapok
- olívaolaj
- só
- bors
A lazacot szeleteld fel, sózd meg picit, majd locsold meg citromlével, és tedd félre. Olajon dinszteld meg az apróra vágott vörös- és fokhagymát. A kikapart, feldarabolt paradicsomot és a megtisztított spenótot add hozzá, majd párold meg. Ízlésed szerint sózd, borsozd. A tejfölt és a tejszínt keverd össze, majd két evőkanálnyival kend meg a jénai tál alját. Fedd be lasagne-lapokkal, majd egyenletesen oszlasd el rajta a spenótos massza felét. Erre tedd rá a lazacszeletek felét, és ismételd meg a rétegezést. A tetejét kend meg a tejfölös-tejszínes szósszal, és szórd meg reszelt parmezánnal. Előmelegített sütőben körülbelül fél óráig süsd.
OLVASD EL EZT IS!

- saláta
- egészséges recept
4 klasszikus saláta receptje

- zöldség
- csirkemell
4 húsos saláta, ami megkönnyíti a fogyókúrát

- spenót
- csirke