A tökéletes spenótfőzelék receptje
A spenótot talán általános iskolában még ciki szeretni, felnőttként azonban nyugodtan bevállalhatod. Hidd el, nagyon finom is tud lenni.
A paraj vagy ismertebb nevén a spenót nagyon sokoldalú zöldség, hiszen levesként, főételként, salátaként, de akár még desszertnek is elkészítheted. Ráadásul ez az egyik legmagasabb K-vitamin-tartalmú zöldség.
Persze a legismertebb változat a jó öreg spenótfőzelék, melynek receptjét most te is elsajátíthatod.
Spenótfőzelék
Hozzávalók:
- 60 dkg spenót
- 3 dl tej
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál liszt
- 1 dl olaj
- só
A spenótot mosd meg, majd tedd egy lábosba. Öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje, sózd meg ízlésed szerint, és tedd bele a zúzott fokhagymát. Ha puha, szedd ki a vízből, és turmixold össze, daráld le, vagy deszkán vágd apróra. Az olajból és a lisztből készíts rántást, add hozzá a spenótot, és tejjel hígítsd megfelelő állagúra. Ízlés szerint főtt tojással tálald.
Spenótos penne
Hozzávalók:
- 45 dkg spenót
- 40 dkg penne tészta
- 15 dkg feta sajt
- 10 dkg parmezán
- 4 dl tej
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál liszt
- rozmaring
- só
- bors
A zúzott fokhagymát pici olajon pirítsd meg, majd szórd hozzá a lisztet, és készíts világos rántást. A spenótot főzd meg sós vízben, majd szedd ki, és turmixold össze.
Tedd a rántáshoz, és folytonos kevergetés mellett öntsd fel tejjel. Keverd csomómentesre, majd ízlésed szerint fűszerezd. A feta sajtot reszeld bele, majd a sós vízben kifőzött és lecsepegtetett pennével együtt keverd a szószhoz. Tálaláskor szórd meg reszelt parmezánnal.
Spenótos csirkecomb
Hozzávalók:
- 20 dkg friss spenót
- 8 krumpli
- 4 csirkecomb
- 3 dkg reszelt parmezán
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dkg fenyőmag
- 1 dl fehérbor
- fél dl olívaolaj
- fél fej hagyma
- só
- bors
A csirkecombokat tisztítás után sózd meg. A spenótot a zúzott fokhagymával, a fenyőmaggal, valamint az olívaolajjal turmixold össze. Ízlés szerint borsozd meg, és reszeld bele a parmezánt. Az így kapott masszát töltsd a csirkecomb bőre alá. A hagymát vágd karikákra, és egy jénai tál aljába szórd bele. Tedd rá a csirkecombokat, és locsold meg a borral. Fedd le, és körülbelül 45 percig párold előmelegített sütőben. A krumplit mosd meg, és tedd a mikrohullámú sütőbe 6-7 percre, majd szedd le a héját, és negyedeld el. Amikor a csirkéről leveszed a fedőt, tedd be a krumplikat mellé. Pirítsd meg a hússal egyetemben, és már tálalhatod is.
-
Édesvízi igazgyöngy nyaklánc cirkóniával díszített csillaggal13 990 Ft
-
Három édesvízi igazgyönggyel és cirkóniával díszített medál ezüst nyaklánccal15 900 Ft
-
Fehér cirkóniával körben díszített édesvízi igazgyöngyös nyaklánc15 900 Ft
-
Fehér cirkónia kristállyal díszített kapcsos fülbevaló12 900 Ft
-
Édesvízi igazgyöngy fülbevaló cirkónia kristály díszítéssel14 900 Ft
-
Három édesvízi igazgyönggyel és cirkóniával díszített fülbevaló14 990 Ft
-
Cirkónia spirál ezüst nyaklánc apró virágokkal19 900 Ft
-
Édesvízi igazgyöngy szett cseppre fűzve27 390 Ft
-
Kék opálos csepp alakú ezüst fülbevaló cirkóniával11 900 Ft
-
Cirkónia kristállyal díszített édesvízi igazgyöngy nyaklánc négyszög foglalattal14 900 Ft
-
Tappancs ezüst nyaklánc cirkóniával8 900 Ft
-
Édesvízi igazgyöngy fülbevaló cirkónia körrel díszítve11 900 Ft
-
Színes cirkónia karika ezüst ékszerszett19 990 Ft
-
Zöld cirkóniával díszített ezüst beszúrós fülbevaló5 490 Ft
-
Krémfehér édesvízi igazgyöngy beakasztós ezüst fülbevaló13 990 Ft
Spenótos lasagne lazacszeletekkel
Hozzávalók:
- 50 dkg spenót
- 50 dkg lazacfilé
- 15 dkg parmezán
- 2 paradicsom
- 1 vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 dl tejföl
- 1 dl tejszín
- 1 kiskanál citromlé
- lasagne-lapok
- olívaolaj
- só
- bors
A lazacot szeleteld fel, sózd meg picit, majd locsold meg citromlével, és tedd félre. Olajon dinszteld meg az apróra vágott vörös- és fokhagymát. A kikapart, feldarabolt paradicsomot és a megtisztított spenótot add hozzá, majd párold meg. Ízlésed szerint sózd, borsozd. A tejfölt és a tejszínt keverd össze, majd két evőkanálnyival kend meg a jénai tál alját. Fedd be lasagne-lapokkal, majd egyenletesen oszlasd el rajta a spenótos massza felét. Erre tedd rá a lazacszeletek felét, és ismételd meg a rétegezést. A tetejét kend meg a tejfölös-tejszínes szósszal, és szórd meg reszelt parmezánnal. Előmelegített sütőben körülbelül fél óráig süsd.
OLVASD EL EZT IS!
- saláta
- egészséges recept
4 klasszikus saláta receptje
- zöldség
- csirkemell
4 húsos saláta, ami megkönnyíti a fogyókúrát
- spenót
- csirke