A tökéletes spenótfőzelék receptje
A spenótot talán általános iskolában még ciki szeretni, felnőttként azonban nyugodtan bevállalhatod. Hidd el, nagyon finom is tud lenni.

Nyereményjáték

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

Nyerj szerelemsegítő nyakláncot Valentin-napra! Bevonzza életedbe az igaz szerelmet (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Hódunyhával betakart mesebeli tájak, ahol mégis szikrázó a napsütés: mesefalucskákat is rejt (x)

Ez történik a testünkben köhögéskor - Rengeteg minden állhat a háttérben (x)

Ebben a hotelben az ételt a szántóföldről rakják az asztalra - Magyar hely, ha fontos az egészséged (x)

V-nyakú ruhához tilos felvenni: mutatjuk, melyik dekoltázshoz milyen nyaklánc illik

beauty and style

Megdöbbentő a hasonlóság a két hercegné között: Katalin és Mária stílusa szinte ugyanaz »

12 modell, aki elmúlt 40, és visszatért a kifutóra: a 20 éveseket is lepipálják »

3 haslapító módszer, amihez csak egy törölközőre és néhány szabad percre lesz szükséged »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A paraj vagy ismertebb nevén a spenót nagyon sokoldalú zöldség, hiszen levesként, főételként, salátaként, de akár még desszertnek is elkészítheted. Ráadásul ez az egyik legmagasabb K-vitamin-tartalmú zöldség.

Persze a legismertebb változat a jó öreg spenótfőzelék, melynek receptjét most te is elsajátíthatod.

Spenótfőzelék

Hozzávalók:

  • 60 dkg spenót
  • 3 dl tej
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 dl olaj

A spenótot mosd meg, majd tedd egy lábosba. Öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje, sózd meg ízlésed szerint, és tedd bele a zúzott fokhagymát. Ha puha, szedd ki a vízből, és turmixold össze, daráld le, vagy deszkán vágd apróra. Az olajból és a lisztből készíts rántást, add hozzá a spenótot, és tejjel hígítsd megfelelő állagúra. Ízlés szerint főtt tojással tálald.

Spenótos penne

Hozzávalók:

  • 45 dkg spenót
  • 40 dkg penne tészta
  • 15 dkg feta sajt
  • 10 dkg parmezán
  • 4 dl tej
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • rozmaring
  • bors

A zúzott fokhagymát pici olajon pirítsd meg, majd szórd hozzá a lisztet, és készíts világos rántást. A spenótot főzd meg sós vízben, majd szedd ki, és turmixold össze.

Tedd a rántáshoz, és folytonos kevergetés mellett öntsd fel tejjel. Keverd csomómentesre, majd ízlésed szerint fűszerezd. A feta sajtot reszeld bele, majd a sós vízben kifőzött és lecsepegtetett pennével együtt keverd a szószhoz. Tálaláskor szórd meg reszelt parmezánnal.

Spenótos csirkecomb

Hozzávalók:

  • 20 dkg friss spenót
  • 8 krumpli
  • 4 csirkecomb
  • 3 dkg reszelt parmezán
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dkg fenyőmag
  • 1 dl fehérbor
  • fél dl olívaolaj
  • fél fej hagyma
  • bors

A csirkecombokat tisztítás után sózd meg. A spenótot a zúzott fokhagymával, a fenyőmaggal, valamint az olívaolajjal turmixold össze. Ízlés szerint borsozd meg, és reszeld bele a parmezánt. Az így kapott masszát töltsd a csirkecomb bőre alá. A hagymát vágd karikákra, és egy jénai tál aljába szórd bele. Tedd rá a csirkecombokat, és locsold meg a borral. Fedd le, és körülbelül 45 percig párold előmelegített sütőben. A krumplit mosd meg, és tedd a mikrohullámú sütőbe 6-7 percre, majd szedd le a héját, és negyedeld el. Amikor a csirkéről leveszed a fedőt, tedd be a krumplikat mellé. Pirítsd meg a hússal egyetemben, és már tálalhatod is.

Spenótos lasagne lazacszeletekkel

Hozzávalók:

  • 50 dkg spenót
  • 50 dkg lazacfilé
  • 15 dkg parmezán
  • 2 paradicsom
  • 1 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl tejszín
  • 1 kiskanál citromlé
  • lasagne-lapok
  • olívaolaj
  • bors

A lazacot szeleteld fel, sózd meg picit, majd locsold meg citromlével, és tedd félre. Olajon dinszteld meg az apróra vágott vörös- és fokhagymát. A kikapart, feldarabolt paradicsomot és a megtisztított spenótot add hozzá, majd párold meg. Ízlésed szerint sózd, borsozd. A tejfölt és a tejszínt keverd össze, majd két evőkanálnyival kend meg a jénai tál alját. Fedd be lasagne-lapokkal, majd egyenletesen oszlasd el rajta a spenótos massza felét. Erre tedd rá a lazacszeletek felét, és ismételd meg a rétegezést. A tetejét kend meg a tejfölös-tejszínes szósszal, és szórd meg reszelt parmezánnal. Előmelegített sütőben körülbelül fél óráig süsd.

Blog.hu ajánló