30 perces rakottasok

Gyors vacsorákhoz

Bár vasárnap általában az ebéd a nap főétkezése, ha ti mégis inkább a vacsorát tartjátok fontosabbnak, akkor íme, néhány gyors, de kiadós recept.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A rakottas a világ egyik legjobb étele, hiszen olyan alapanyagokkal variálhatod, amiket szeretsz. Ráadásul viszonylag gyorsan el is készül, hiszen a sütőben hamar megsül.

20 extra hatékony zsírégető zöldség

Nézegess képeket!

Elolvasom

Próbáld ki hát ízletes rakott ételeinket zöldségekkel vagy tésztával. Amennyiben vega vagy, csak hagyd ki a húst a receptből, hidd el, úgy is igazán finom és laktató ételt rittyenthetsz az asztalra.

Rakott spenót juhtúróval

Hozzávalók:

  • 50 dkg penne tészta
  • 50 dkg spenót
  • 20 dkg juhtúró
  • 15 dkg sajt
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejszín
  • olaj
  • bors

A tésztát sós vízben tedd oda főni. Közben pici olajon párold meg a megtisztított és felaprított spenótot a zúzott fokhagymával. Ízlésed szerint sózd, borsozd. Párold néhány percig, majd add hozzá a juhtúrót és a tejszínt. Az elkészült, lecsepegtetett tésztát egy kivajazott jénai tálba öntsd bele, simítsd rá a spenótos masszát, és szórd meg a tetejét a lereszelt sajttal. Előmelegített sütőben süsd pirosra.

Rakott gomba

Hozzávalók:

  • 40 dkg gomba
  • 20 dkg rizs
  • 10 dkg sajt
  • 2 dl tejföl
  • 2 tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • csipetnyi pirospaprika
  • ételízesítő
  • bors

A gombát tisztítsd meg, szeleteld fel, majd az aprított vöröshagymával együtt dinszteld meg egy kicsit. Szórd meg pirospaprikával.

A rizst ételízesítős vízben főzd meg. Egy tűzálló tálba tégy egy sor rizst, öntsd rá a gombát, fedd be a maradék rizzsel. A tejfölt a tojásokkal keverd össze, ízlésed szerint sózd, borsozd, majd öntsd le a rakottas tetejét. A lereszelt sajttal szórd meg, és végül előmelegített sütőben süsd készre.

Mozzarellával rakott padlizsán

Hozzávalók:

  • 20 dkg mozzarella
  • 2 padlizsán
  • 2 konzerv paradicsompüré
  • 2 dl ketchup
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • vaj
  • oregánó
  • bors

Egy tűzálló tálat vajazz ki, és az alját vékonyan kend meg paradicsompürével. A megtisztított padlizsánt karikázd fel, és egy réteget tegyél a pürére. Ízlésed szerint sózd, borsozd, szórd meg oregánóval, majd tegyél rá egy réteg mozzarellát. A rétegzést egészen addig folytasd, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A ketchupot és az olívaolajat keverd össze, és locsold meg a rakottast vele. Előmelegített sütőben süsd készre.

Paradicsomos rakott tészta

Hozzávalók:

  • 25 dkg darált hús
  • 25 dkg nagykocka tészta
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 15 dkg paradicsom
  • 2 dl tejföl
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál vaj
  • olaj
  • pirospaprika

A tésztát sós vízben tedd oda főni. Közben a vöröshagymát aprítsd fel, és pici olajon dinszteld meg. Keverd hozzá a pirospaprikát és a húst. Picit sózd meg, és párold puhára. A megfőtt tésztát a vajjal keverd össze, majd add hozzá a húst és két evőkanálnyi tejfölt. A maradék tejfölbe reszeld bele a sajtot. A húsos tésztát simítsd bele egy kivajazott tűzálló edénybe, a tetejét pedig fedd be paradicsomszeletekkel. Öntsd rá a tejfölös masszát, és előmelegített sütőben süsd aranybarnára.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük