Tejszínes tésztareceptek
30 perc, és kész!
Ha nincs időd a vacsorával bíbelődni, jól jönnek a gyorsan elkészíthető tészták. Próbáld ki remek, tápláló, tejszínes receptjeinket!

Ez is érdekelhet

Fodrászszalon az otthonunkban: egészséges és gyönyörű haj Panasonic hajszárítókkal (x)

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a testem tiltakozik - Interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnokkal (x)

Igazi szelfi-király a Mate 40 Pro (x)

Lakberendezési trendek téli átalakításhoz (x)

Házassági évforduló (x)

„Megpróbálom kihozni ebből a helyzetből is a legjobbat” - interjú Sári Évivel (x)

Szex. Gyilkosság. Hatalom - Megjelent az év legforróbb thrillere! (x)

beauty and style

Nem szélesítenek a túlméretezett, bő cuccok, ha így kerülnek be az öltözékbe: nőiesen is viselhetők »

A 61 éves nő kicselezte az öregedést? – Olyan a teste, akár egy harmincasé, és úgy is érzi magát »

A csinos kis nagymamaretikül az új sláger: árakkal, lelőhelyekkel mutatjuk a szupernőies darabokat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Későn érsz haza a munkából, ráadásul fáradt vagy, de a családnak vacsorát kell adnod? Ne ess kétségbe!

A következő, fél óra alatt elkészíthető tejszínes tésztareceptek ínycsiklandóak, valamint hihetetlenül laktatóak is.

Próbáld hát ki krémes receptjeinket, és lepd meg a családod egy kiadós vacsorával!

Tejszínes-spenótos tagliatelle

Hozzávalók:

  • 50 dkg tagliatelle
  • 50 dkg spenót
  • 20 dkg túró
  • 20 dkg sonka
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejszín
  • 2 dl fehérbor
  • olívaolaj

A megtisztított spenótot dobd rá egy pici olívaolajra és 2-3 evőkanálnyi vízre. Sózd meg, és fedő alatt párold puhára. A sonkát csíkozd fel, és pici olívaolajon pirítsd meg.

A zúzott fokhagymát add hozzá, és 1-2 percig süsd tovább. A kész spenótot keverd hozzá. Öntsd fel a tejszínnel és a borral, szórd bele az áttört túrót, és forrald össze. Ízlésed szerint sózd meg. Végül a kifőzött, lecsepegtetett tésztával keverd össze.

Tonhalas-tejszínes penne

Hozzávalók:

  • 50 dkg penne
  • 4 dl tejszín
  • 2 konzerv tonhal
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bazsalikom
  • oregánó
  • fehérbors

A halról az olajat öntsd egy serpenyőbe. A zúzott fokhagymát tedd bele és dinszteld meg. Add hozzá a tonhalat, és kevergesd folyamatosan. Öntsd fel a tejszínnel, és tedd bele a citromlevet is. Ízesítsd bazsalikommal, oregánóval, sóval, borssal. A kifőzött, leszűrt tésztát keverd össze a szósszal, és már fogyaszthatod is.

Szezámmagos spagetti

Hozzávalók:

  • 50 dkg spagetti
  • 15 dkg tejföl
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 3 tojássárgája
  • 2 dl tejszín
  • 2 dkg szezámmag
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál citromlé
  • bazsalikom
  • petrezselyem

Aprítsd fel a vöröshagymát, és pici olajon dinszteld meg. Öntsd fel a tejszínnel, tedd bele a tejfölt, és szórj bele ízlésed szerint bazsalikomot, petrezselymet. Botmixerrel mixeld össze, add hozzá a tojássárgákat, a lereszelt parmezánt, a citromlevet, és végül ízesítsd sóval, borssal. Kicsit forrald össze, majd keverd össze a kifőzött tésztával. A szezámmagot pirítsd meg, és szórd a tésztára.

Megjelent Mentes Anyu Szakácskönyve!

Mentesen táplálkozó családnak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Promóció

Tejszínes-paradicsomos penne

Hozzávalók:

  • 25 dkg penne
  • 10 szem fekete olívabogyó
  • 5 paradicsom
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 dl víz
  • 1 csomag ömlesztett sajt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 kiskanál majoránna
  • fehérbors

A paradicsomokat mártsd néhány másodpercre forró vízbe, húzd le a héjukat, és kockázd fel őket. Pici olívaolajon fonnyaszd meg a kockákat a zúzott fokhagymával együtt. Ízesítsd a felsorolt fűszerekkel, majd add hozzá a sajtot. Amikor megolvadt, szórd bele az olívabogyókat. Húzd le a tűzről, és öntsd fel tejszínnel, valamint vízzel. Tedd vissza a tűzre, és hagyd felfőni. A kész szószt keverd össze a kifőzött tésztával, és már tálalhatod is.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük